sunnuntai 26. tammikuuta 2014

98. Puomitreenit

Kuvissa Maria, c-Riina

Terve taas! Heti alkuun sanon että kuvien laatu meni hieman rakeiseksi kun jouduin muokkaamaan niitä hieman kirkkaammiksi, sillä ulkona pimenikin aika nopeasti. Kumminkin jonkinlaisia kuvia sain napsittua kentältä siitä huolimatta että olikin aika hämärää...
Joka tapauksessa pääsin taas kahden päivän Oulun reissun jälkeen tallille ja mun kaveri Maria tuli sitten mukaan jälleen kerran! Viola on ollut koko viikon hieman kevyemmällä treenillä kylmien kelien vuoksi ja tänään oli sitten vain -6 astetta pakkasta, jotenka pääsi tekemään taas hieman paremmin kaikkea.
Päätettiin kokeilla hieman puomityöskentelyä tai miten Viola nyt ylipäätänsä suhtautuisi tälläiseen treeniin. Itse olin siis ensin selässä ratsastamassa hieman, sillä halusin päästä kokeilemaan missä kunnossa heppa oikein on taas! Ensin laitettiin käyntitaivutteluiden jälkeen vain yksi puomi jota lähdettiin ylittämään vaikka ensin annettiin Violan rauhassa tutustua tähän vieraaseen puukapulaan kentällä. Ensimmäinen kerta oli vaikein taas ja Viola kompuroi jollakin tapaa reippaasti puomin yli, mutta heti perään kun tultiin toinen kerta puomi käynnissä niin se meni kuin vanhalta tekijältä! Ihan rauhassa tehtiin samaan suuntaan tehtävä muutaman kerran ja lopuksi vaihdettiin vielä vastapainoksi suuntaa. Myöhemmin lisäsimme sitten toisen puomin ja lähdettiin ylittämään sitä ja huomasi kuinka Viola kiinnostui tehtävästä ja keskittyi ja kulki puomien yli tosi nätisti joka kerta. Jotenkii tuntu tosi kivalta että selästä huomasi selkeästi miten tamma keskittyi jalkojen asetteluun ja käytti aina satunnaisesti selkääkin hyvin.

Maria hyppäsi mun ravipätkien jälkeen selkään ja taivutteli Violaa pääasiassa käynnissä ja teki puomitehtäviä ympyrällä ja suoralla kahden ja kolmen puomin kanssa. Tänään Viola näytti ainakin musta taipuvan yllättävän hyvin taas ja Maria sanoi samaa selästä käsin, jes! Loppuun mentiin vielä hölläilemään pellolle mä taas selässä ja kierrettii peltolenkki siinä samalla, hyvä fiilis jäi kieltämättä kyllä taas.

3 kommenttia:

  1. moikka, pakko sanoo ku violalla menin sillon ku oli edellisellä omistajalla,
    et jonkin verran puomeja mentiin juuri käynnissä ja ojien yli hypittiin:)
    Ei keretty kuitenkaan ihan este-esteitä opettaa hyppäämään
    että sitä ideaa ei täysin oo tajunnu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, kiva tietää taas vähän lisää näitä juttuja! :D En ollu saanu vissii ihan oikeeta käsitystä sitten entisen omistajan puheista.... :d

      Poista