torstai 27. helmikuuta 2014

117. Puomitunti



Moikka! Sain Marialta tänään siis näiden kuvien lisäksi myös tosi kivan, yksityisen puomitunnin taas vaihteeksi kun kentän pohjakin on koko ajan taas mennyt vain parempaan ja parempaan suuntaan. Jos nyt tarkkoja ollaan, koko talven aikana kentän pohja oli liian kova, jäinen tai muuten vain huono ehkä arviolta 2-5 kertaa? Joka tapauksessa on päässyt todella hyvin taas ratsastamaan kentällä kunnolla, onneksi!

Ja nyt siis asiaan, aloitin ihan vain verkkaamalla heppaa vähän hereille ja kuulolle pysähdyksin ja pienin voltein ja tempoa vaihdellen. Tällä kertaa mukana kulki koko ajan jonkinlainen raippa, alkuverryttelyssä pitkä kouluraippa josta ei loppujen lopuksi aiheutunut minkäänalista ongelmaa ja ennemminkin siitä tuntui olevan vain hieman apua! Viola ei lähtenyt vänkäämään volteillakaan liikaa sisälle päin vaan kiersi nätisti sopivan kokoisen voltin niin ravissa kuin käynnissäkin. Marian taas alkaessa siirrellä puomeja kentälle Viola valpastui ja jollakin tapaa kuumeni heti käsissä. Keskittyminen oli tipotiessään ja kaikki muu tuntui kiinnostavan enemmän kuin ravaaminen joka oli muuttunut oikeastaankin enemmänkin jo juoksemiseksi. Vaihdoin sittemmin taas esteraippaan ja jatkoin ympyröillä ja muilla pollen rauhoittamista.
Kirjaimesta C lähdettiin ensimmäisessä tehtävässä ravaamaan yhdelle puomille joka oli pääty-ympyrän puolessa välissä. Välillä sain raipalla koskettaa lapaa muistuttaakseni ettei pohjetta vastaan voinut mennä puomin ohi ja onnistuttiikin muutama kerta ihan hyvin. Siitä jatkettiin M-B-F sivulla olevalle puomisarjalle joka mentiin myös ravissa, toisin kahden "kiellon" jälkeen jolloin Viola tuli pohjetta, ohjaa ja raippaakin vastaan ohi. Vasempaan kierrokseen tämä oli huomattavasti hankalampi mitä oikeaan, sillä vasemmassa kierroksessa Viola lähinnä tuntui keskittyvän vain mahdollisimman reippaaseen juoksemiseen eikä niinkään muuhun.
Pääty-ympyrällä ollut puomi nostettiin kahden renkaan avulla todella pieneksi kavaletiksi seuraavaa tehtävää varten. Jälleen C-kirjaimen kohdalta käännyttiin pääty-ympyrälle, mentiin kavaletti jonka jälkeen ympyrä jatkettiin loppuun ja M-kirjaimen kohdalta mentiin kokorataleikkaa K-kirjaimen luokse ja jatkettiin vasemmassa kierroksessa pääty-ympyrä, jonka jälkeen vaihdettiin suunta A-kirjaimen kohdalla olevalla pääty-ympyrällä, K:n kautta kaarella, suoristus, kääntyminen puomilinjalle joka oli yhä M-B-F suoralla. Tehtävässä saatiin molemmat ajatella ainakin kunnolla mitä tehtiin ja missä tehtiin ja siinä vaiheessa Viola todellakin alkoi keksittyä olennaiseen ja joskus käytti myös peräpäätäkin hieman aktiivisemmin.
Kolmannessa tehtävässä C-kirjaimen luona alettiin työstämään taas pääty-ympyrällä. Ympyrällä ensin yritin koota ja hidastaa ravia hieman, jonka jälkeen seuraavalla ympyrällä lisättiin ravia, kolmannella mentiin sitten kavaletin yli.

Pääasiassa homma luisti todella hyvin vaikka harjoiteltavaa onkin edelleen vaikka kuinka paljon! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti