tiistai 25. helmikuuta 2014

116. Ratsastelut + sula kenttä!


MAANANTAI
Oli jotenkii eile tosi keväine olo ku menin kentälle Violan kanssa... Kenttä oli melkei kokonaan sula (lukuunottamatta muutamia jää/loska kohtia) ja aurinko paistoi pitkästä aikaa ihan kunnolla taivaalla. Ainoastaa kentällä häiritsi loska/jää seoksien kanssa muutama suurempi vesilätäkkö joissa myös oli sitten hieman jäätäkin alla, mutta siitä huolimatta päästiin taas treenaamaan oikein kunnolla ilman että tarvitsi jännittää ylimääräistä luistelua sen kummemmin! Essi pääsi myös kuvaamaan (jeejee) ja kuvamateriaaliakin tuli ihan kiitettävästi (miltein yli 400 kuvaa?!) ja säästelen niitä nyt taas niille päiville kun ei kuvaajaa saa mahdollisesti ollenkaan mukaan.
Aiheena oli jälleen saada aikaiseksi mahdollisimman rento ja pyörivä ravi ja tällä kertaan onnistuttiinkin paremmin mitä viimeeksi kun samaa kokeiltiin. Verryttelin molempiin suuntiin ensin käynnissä hieman ja lopulta tehtiin myös ravissa pääty-ympyrällä työskentelyä, voltteja ja pientä loivaa kiemurauraa. Loppuun tehtiin ravissa kasiakin vielä ja pyrin saamaan pidempää askelta aina suoralla linjalla ja muutaman kerran jälkeen Viola äkkäsi mitä siltä pyysin ja juttu alkoikin sujumaan kokoajan vain paremmin ja paremmin! Kokeilin myös sen kanssa taas pieniä harjoitusravipätkiä ja lähinnä itselläni on todellakin treenaamista oppia istumaan siinä ravissa ihan satulassa, vaikka videolla näyttikin etten kovinkaan pahasti loppujen lopuksi edes pomppinut siellä?! Siltikin sitä asiaa saadaan treenata varmaan vielä molemmat pitkän aikaa että saadaan sekin toimimaan jollain tapaa... :D Jälleen kerran saan kumminkin olla vaan tosi tyytyväinen hepasta ja tuulikaan ei tuntunut haittaavan enään niin pahasti mitä aikaisemmin välillä...

(Blogger pilasi osan kuvien laadun...)

TIISTAI
Tänään taas tehtiin alkuun kevyttä treeniä; taivuttelin normaaliin tapaan käynnissä ja hieman enemmän ravissa. Tuuli oli ihan tajuttoman kova ja Viola kyttäili jatkuvasti päädyssä olevaa kuusi"aitaa" ilman mitään sen kummempaa syytä ja oli muutenkin normaaliakin pirteämpi taas. Ravissa se liikkui kumminkin ihan kivasti heti kun oli herännyt vain kuuntelemaan ja keksittyi olennaiseen asiaan mitä siltä selästä pyysin.
Mun kaveri Essi tuli sitten loppuun selkään ja pidin sille hieman tuntia. Essi teki Violan kanssa ihan vain käyntijuttuja (ratsasti hevosella ensimmäistä kertaa ja on hieman kokemattomampi) ja Essi pärjäs tosi hyvin Violan kanssa siitä huolimatta että tamma nyt tuulen takia olikin hieman herkempi aina välillä ja pirteämpi!

Tuli taas hieman nopeampi postaus, mutta sisko ruinaa nyt koko ajan koneelle... Kuvailen teille tässä joku päivä jotakin tallipäivävideota tai jotakin videopostausta ja yritän saada jonkun videonmuokkausohjelmankin toimimaan niin saan tänne videota teille. :)
Vaihdoin muuten myös blogin ulkoasua, mitäs tykkäätte? :)

4 kommenttia: