torstai 6. helmikuuta 2014

106. Ravipuomi, hop hop


Tänään oli ihan meidän päivä! Siis en todellakaan osaa sanoin kuvailla sitä tunnetta mikä tänään ponin selässä taas tuli heti ensimmäisillä askeleilla läsnä. Viola oli koko alkukäyntienkin ajan hyvällä tavalla reipas, hieman kuulolla ja jollakin tapaa myös yhä sopivasti pirteä. Jo siinä vaiheessa kun haettiin Marian kanssa Viola talliin huomasin jotenkin sen olevan hyvällä tuulella ja sai sitten odottelemaan aika paljoja ja onneksi ei tuottanut neiti jälleenkään pettymystä.
Muutaman taivuttelukierroksen jälkeen ajattelin että voitaisi kokeilla taivutella tällä kertaa hieman normaalia enemmän ja tarkemmin ravissa. Alusta asti takajaloilla tikittäminen oli jäänyt kokonaan pois kuvioista ja ravikin oli itseasiassa ihan kiva istua. Jokin ihme tapahtui, nimittäin mulla oli oikeasti hommaa potkia tamma liikkeelle! Alun kaikki reippaus ja energisyys tuntui katoavan yhdessä hetkessä aivan olemattomiin ja jostakin syystä Viola pyrki koko ajan hidastamaan käyntiin. Sain sen kumminkin pian taas liikkelle ja rauhallisessa ravissa oikeaan kierrokseen taivuttelin sitä volteilla ja oikeastaankin taipuminen ei näyttänyt tuottavan ravissa hirveitä ongelmia. Vasempaan kierrokseen sitten reippaus palasi, mutta hyvin pysyi polle kumminkin lapasessa.
Alettiin sitten työstämään päivän "projektia", eli jälleen puomeja, oikeastaankin puomia. Mentiin sitä alkuun käynnissä ja heti iskikin Violalle pieni paniikki mikä se kapula oikein maassa tuppasi olemaan. Päästiin kunnialla loppujen lopuksi yli. Muutaman kerran mentiikin oikeaan kierrokseen käynnissä ja testattiin sitten ravissa ja se sujui oikeastaankin ihan tosi hyvin! Vasempaan kierrokseen tehtiin sama juttu, aina välillä toisella pitkällä sivulla tehden voltteja ja yritin hieman saada ravia lisättyä pidemmäksi askeleeksi.
Loppuun otettiin ihan kunnon reippaat ravipätkät ihan pitkin ohjin ja oikeasti itku tuli jälleen kerran silmään kun se vaan kulki niin nätisti! Huomattavasti se on kehittynyt tai ainakin muuttunut satulan alla mukavammaksi mitä oli päälle kaksi kuukautta sitten, ihan mahtavaa.

Oli ihana päästä tekemään kunnolla töitä puomeilla, varsinkin kun Violakin oli ihan supermukava taas vaihteeksi! Pääsin itsekkin Marian valvovan silmän alla hieman treenaamaan tätä kevyttä istuntaa, joka oli alkanut muuttumaan valehtelematta aika kamalaksi, sillä viimeeksi olen tainnut estetunnilla käydä vuosi sitten? Muutenkin tunnun aina unohtavan kantapäiden alas painamisen esteistunnassa ja samalla olokin on aika hutera satulassa. Ehkä opin kumminkin sen kantapäiden kanssa taistelemisen ajan kanssa, eli treeniä treeniä vaan. Onneksi vaan on joku joka jaksaa huomautella näistä istuntajutuistani... Ja niin, kiitokset Marialle taas kuvista ja videoista ja muutenkin vain seurasta tallilla!

Yritin saada julkaistuksi videokoosteen, mutta jostakin kumman syystä en saa ladattua videoita YouTubeen, yritän kumminkin keksiä syyn mahdollisimman nopeasti niin saatte runsaasti videoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti