perjantai 7. helmikuuta 2014

107. Hyvä blogi?

Heti alkuun painotan sitä, että nyt kyseessä on vain oma mielipiteeni ja se kuinka itse valitsen parhaat blogit sun muut! :) Millainen on mun mielestäni hyvä blogi? Mikä pistää aina silmään, mitä katson ensimmäisenä? Minkä perusteella ylipäätänsä nappaan blogit lukulistalleni?


Ihan ensimmäinen asia jonka blogista yleensäkkin katson on
ulkoasu. Ulkoasu on muutenkin se olennaisin juttu mikä pistää hetkessä silmään. Jos se on vähänkin liian räikeä tai nopeasti hutaistu ja se tarkoittaa mun kohdalla sitä että siinä vaiheessa jätän blogin lukemisen sikseen. Siistissä blogissa värit eivät ole liian räikeitä, tausta on hillitty, banneri on siisti ja sisältää hyvälaatuisia kuvia, blogin leveys on sellainen normaali (ei ihan liian leveä, mutta ei liian kapeakaan).  Myös gadgetit ja fontit kuuluvat olenniasesti blogin ulkoasuun. Huolella ja vaivalla tehty blogin ulkoasu takaa lukijoillekkin varmasti mukavemman hetken blogissa!

Toinen asia jonka katson on kuvat. Ei kieltämättä ole mikään kovin mukava juttu lukea postauksia joissa ei ole kuvia ollenkaan saati sellaisia joissa kuvat ovat huonolaatuisia tai aina samanlaisia. Hevonen seisoo jokaisessa kuvassa tasan samalla tavalla, heppablogi täynnä aiheesta poikkeavia kuvia joka ikisessä postauksessa.
Myös kuvien muokkaaminen tarpeen vaatiessa on ihan hyvä juttu, ellei sitten ihan tärkeääkin. Itselläni pistää ainakin melko epämukavasti aina silmään kuvat joissa kontrastia ei ole ollenkaan ja ne ovat senkin takia huonolaatuisen oloisia. Kuvien tulisi myös olla siis hyvälaatuisia mitä aikaisemminkin mainitsin; mahdollisimman tarkkoja ja mielellään ei niin paljoa heilahtaneita. Satunnaisesti kivat muokkaukset tuovat myös mukavaa vaihtelua kuviin!


Kolmas asia on tekstit. Olen kieltämättä melko tarkka kirjoitustyylin kanssa, sillä ihan minkälaista tahansa tekstiä en tykkää lukea. Saattaa kuulostaa hieman typerältä, mutta tarkemmin kun alkaa ajattelemaan asiaa, kuinka moni jaksaa lukea tekstiä joka on nopeasti kirjoitettua ja joka toisessa sanassa on jonkinlainen kirjoitusvirhe? Niin, ei varmasti ainakaan kovinkaan moni, uskon vahvasti niin. 
Tekstien kirjoittamiseen on aina hyvä käyttää oikeasti aikaa ja miettiä, miten kirjoittaa ja mitä kirjoittaa. Kerronko vain nopeasti kuinka super oma rakas kultaheppani oli vai kirjotanko rehellisesti ja yksityiskohtaisesti siitä kun hyppäsimme valmennuksessa? Aina kannattaa miettiä miten kirjoittaa, sillä jotkut nimenomaan ovat kiinnostuneet kuulemaan teksitn muodossa siitä mitä teitte!

Neljäntenä ihan yleisesti postausten sisältö. On tosi kivaa vaihtelua saada normaaleiden heppailupostausten rinnalle erikoispostauksia, kuten kuvapostauksia, haasteita, mielipidekirjoituksia... Mitä kaikkea nyt ikinä sattuukaan vain keksimään! Ne tuovat niin paljon kivaa vaihtelua aina ja tällä myös lukijoiden (ainakin mun) mielenkiinto pysyy yllä.
Myös videoita olisi aina tosi kiva nähdä välillä postauksissa. Kooste ratsastuskerrasta, kisoista rata, valmennuksesta, myday, videopostaus... Videolta taas näkee kaiken juurikin niin eri tavalla mitä kuvista ja teksteistä, jotenka myös videoita siis kannattaa miettiä.

Lyhyesti sanottuna, huolella tehty ulkoasu, laadukkaat kuvat, monipuoliset postaukset, hyvin kirjoitetut tekstit saavat mut ainakin lukijaksi! Millä perusteella te valitsette blogit lukulistallenne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti