sunnuntai 11. elokuuta 2013

6. Mister William

Tänää tosiaa oli kaikin puolin hyvä päivä!
Sain vastauksen sähköpostii ja käyn nyt liikuttamassa hevosta Mister William "Vili" 2-3krt viikossa, varmaan ainakin kuuden viikon ajan ettei enemmänkin. Hevospostauksia luvassa siis entistä enemmän! Tänää pääsin sitte jo heti illasta kokeilemaa tätä kyseistä hevosta ja pakko sanoa, et se oli oikeesti tosi mukava! 
Ensimmäisenä siis hain sen laitumelta sisälle päin ja jo siinä vaiheessa Vili anto ottaa iha nätisti sen kiinni. Talutin sen sitte reippaasti talliin sisälle ja sen jälkee hevosen ylläpitäjä neuvoi mistä löytyy kyseisen hepan kaikki tavarat. Tän operaation jälkee harjailin Vilin ja varustin sen, jonka jälkee lähin testaamaa hevosta kentälle.
Heti alkuu tuli kieltämättä pienii ongelmia meillä kahdella. Siinä kun yritin nousta selkää niin Vili lähti kävelemään melko itsepäisesti eteenpäin, jotenka jäin vaan satulaan roikkumaan kirjaimellisesti. Muutamien yritysten jälkeen sain kuin sainkin itseni nostettua selkään, jonka jälkeen lähin kävelemää sen kanssa. Vili oli melko epävarma ja pyrki selvästi testaamaa ratsastajaansa (tässä tapauksessa minua) hieman, mutta sai pian kaaliinsa taottua sen kuka on pomo. Tän jälkeen tehtiin pääty-ympyrällä muutamia pysähdyksiä ja peruutuksia, jonka jälkee koitin ravailua hieman. Vähä pomppiva ravi on, mutta uskon että opin istumaa siinäkin ajan myötä, ainakin toivon niin. Laukkaa kokeiltiin myös molempiin suuntiin ja tällästä perus juttua, jonka jälkeen lähettiin heittämään pieni maastolenkki, jossa ongelmia ilmeni myös. Vilihän laitto heti ku kentän ulkopuolelle päästiin nii jarrut pohjaan, mut sain sen jotenkin sitten liikkeelle taluttamalla. Pääsin jopa selästäkii käsin ratsastamaa sillä lopun matkaa, ennen kun se tyssäs taas tarhojen kohdalla paikalleen.
Ton ratsastusreissun jälkeen totesin vaa että ihana hevonen! Laitoin sen viel kuntoo ja vein takasi sille laitumellekkii, jonka jälkee lähinkin ysin aikoihin kotiin. :)

Ainii, hyi, meidän talossa pomppii täällä jossai joku sammakko!! Kai se kyl löydettii, toivottavasti. Ja tosiaa täs viel loppuu kaks kuvaa, jotka nappasin Vilistä viel kännykällä :D (en sitten jaksanu alkaa muokkamaan noita kuvia....)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti