perjantai 16. elokuuta 2013

11. Google Maps on kaveri...

Olo kaikin puolin on taas hieman huono, eikä itseasiassa vain hieman. Mahaan koskee ja mikään ei tunnu pysyvän sisällä ja muutenkin tosi flunssanen olo edelleen. Koulussa sentään oli kaikin puolin tosi rentoa tänään matikantunnista huolimatta, jotenka siinä pääsi helpolla. Kahden tunnin päivä, ei paha!

Koulun jälkeen suuntasin kaverini Marian kanssa tallille hieman heppailemaan reilu 4 tunnin ajaksi. Alkuun Maria kertoi hevosten nimiä ja näytteli paikkoja hieman tarkemmin (tällä tallilla olen käynyt reilu 3 kertaa ja liikutan siellä nyt Viliä) ja suurin osa tuntui jäävän päähänkin kivasti. Sen jälkeen haettiin Vili sisälle talliin pihatosta ja laitettiin se suurin piirtein kuntoon, jonka jälkeen suitset päähän ja maastoon!


(Kännykällä otettu kuva, jotenka laatu ei paras mahdollinen...)

Suunnattiin ensimmäisenä ''hiekkikselle'' ja Vili oli heti alkuun onneksi rento ja mukava ratsastaa, vaikka kieltämättä itse jännitin hieman selässä, sillä maastoon ilman satulaa ekaa kertaa tällä hevosella. Yllättävän hyvin homma pääsi kumminkin alkuun, jes!
Hiekkiksellä sitten Marian kanssa koitettiin heti ensimmäisenä tätä tandem-ratsastustyyliä, mutta ei kumpikaan menestytty siinä mitenkään kovinkaan hyvin. Vili lähti kävelemään jääräpäisesti eteenpäin samalla kun Maria roikkui selässä ja loppujen lopuksi siinä kävikin niin että Maria makasi maassa selällään. 
Matkaa päätettiin jatkaa siis ihan turvallisesti vain sellain että itse istuin selässä ja Maria käveli vieressä juttuseurana, jotenka matka pääsi hyvin jatkumaan.Mitäs sitten kävikään -> eksytiin kirjaimellisesti maastoon. Käveltiin siellä hevosen kanssa ympäriinsä ja välillä väisteltiin traktoria ja taluteltiin Viliä joka taas alkoi hieman hermoilemaan ja kuumenemaan, joka sitten sai meidätkin hieman hätääntymään, tai oikeastaankin ennemminkin hätäännyttiin siitä ettei oltu yhtään perillä missä liikuttiin! Eri teitä pitkin pyrittiin pääsemään takaisin tutulle tallitielle mutta ei se asiaan auttanut oikeastaankaan ollenkaan. Jouduttiin vaan vielä vaikeammalle reitille, nimittäin löydettiin joku laavukin matkalla. Mieleen tuli se vanha Star Stable peli heti siitä laavusta! :D
Parin tunnin ja varmaan ainakin yli 10km lenkki tuli siis heitettyä ja ehjin nahoin palattiin kumminkin tallille vielä... Onneksi.


Käytiin sitten vielä hoitelemassa yksi ori varsa, jolta ikää löytyy 1 vuosi. Se oli kieltämättä aika sulonen tapaus, varsinkin kun ori oli oikeasti tosi kiltti! Ei yhtään orimainen... Heppa saatiin hoidettua nopeasti ja mentiin kattomaan vielä Eppu shettistä, jonka jälkeen lähdettiin painelemaan kotiin. Voi hyvää päivää, sain vielä siinä tallilla ollessani kolme sähköiskua sähköaidasta kun alitin sitä ja ties mitä muutakin tein. Ei se onneksi ollut kuin pieni nipistys ja oli loppujen lopuksi aika kivutonkin, mutta kolmas kerta alkoi jo tuntumaan...

Huomenna kotiturnaus täällä, jotenka siitä sitten lisää huomenna vähän! Nyt loppuun saatte yllättys yllätys vähän heppakuvia.psps. kuvat otettu kännykällä, jotenka laatukin siis sen mukainen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti