torstai 10. joulukuuta 2015

259. Luukku 10: joulurutiinia aattona


Mun jouluuni kuuluu monia eräänlaisia rutiineita jotka ovat muodostuneet yhä vahvemmaksi ja vahvemmaksi vuosien saatossa. Esittelen niitä pienissä määrin joulukalenterin kymmenennessä luukussa ja olen tälläisen joskus aikaisemminkin tainnut tehdä, mutta päivitetty versio ei ole yhtään pahitteeksi - sanokaa mun sanoneen!


Aamulla pyrin heräämään mahdollisimman paljon ihmisten aikoihin, eli viimeistään yhdeksän paikkeilla. Tuppaan usein nukkumaan helposti jopa puolille päivin... Aamulla syömme yhdessä usein puuroa tai jotakin mahdollisesti pienempää koko perheen voimin tai vastaavasti yksikseen, riippuu hieman mitä kaikki tekevät. Usein sen jälkeen ennätän ottamaan peliin mukaan jouluiset leffat joita rakastan ihan mielettömästi kattoa jouluaamuina kun odottelen koiria käytettävän ulkona ja kaikkea muuta oleellista. Tai vastaavasti kattelen joulupukin kuumalinjaa aamun ajan ;-)

Puolen päivän pintaan ollaan aikaisempina vuosina ajeltu mummolle syömään riisipuuroa. Sen jälkeen olemme käyneet myös haudalla ja muutaman, menneen joulun aikana myös aina tallilla toivottelemassa hyvät joulut Violalle sekä käyty yleensä jollakin tapaa maastossa: taluttaen tai ilman satulaa ratsastellen, porkkanaa unohtamatta!

Loppupäivä menee melkein kotona. Yleensä isovanhemmat on tulleet meille illasta jolloin katotaan lahjat ja syödään kunnolla yhdessä. Lopulta kun talo alkaa taas tyhjetä mä jatkan usein elokuvamaratonia fiilistellen vielä jouluaattoa, syön suklaata ja muita herkkuja miten muutkin meidän perheessä tekee.


Millaisia joulu"rutiineita" teiltä löytyy?

2 kommenttia:

 1. Tosi kva postaus!
  Aamulla kattelen leffoja, ja syön aamupalan. Kahdentoista maissa me mennään koko perheen voimin sukulaisille, jossa syödään jouluruoka, ja avataan lahjoja. Sitten käydään haudalla, jonka jälkeen mennään kotiin avaamaan meidän perheen välisiä lahjoja. Sen jälkeen mä kattelen taas leffoja.
  Leffamaratoonit on jouluna parasta!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Oi, kiva kuulla millasta sulla on aattona!! Ja joo, toi on nii totta että leffamaratonit jouluna on kyl ihan parasta antia aina kun aikaa vaan riittää :D

   Poista