sunnuntai 6. joulukuuta 2015

255. Luukku 6: Ylpeä kauraturpa Suomessa vaan olla saan...


He(i)ppa, Viola täällä taas joulukalenterin kuudennessa luukussa! Haluan toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää rakkaalle Suomelle, jossa me niin onnellisina saamme kaikki löhöillä hörr. Listasinkin tähän muutamia asioita, mistä Suomessa tykkään täällä asuessani. Mamma kun halusi heppamaista näkökulmaa asiaan...


1) Ruisleipää: ruokateemalla aloittaessa, täällä Suomessa saamme paljon iki-ihanaa, kuivaa ruisleipää: Rakastan rapeaa ja oikein kuivaa ruisleipää, vaikka kertaalleen mamma saikin syötettyä mun ruisleipämittarin täyteen, mutta jo parin päivän päästä söin sitä taas enemmän kun vain mielelläni.

2) Vuodenajat: neljä vuodenaikaa. Ne on loppujen lopuksi aika kivaa vaihtelua, etenkin kun kesällä saan olla laitumella kavereiden kanssa laumassa pidemmän aikaa syömässä yötä päivää herkullista heinää. Talvella taas on kivan viileää ja lumi on tosi kivaa! Kesällä vaan on ötökät ja talvella lumituiskut mistä en tykkää...

3) Kesä: no ei mulle riittänyt pelkästään toi vuodenajat ilmaisu tähän. Suomen kesä on (joskus) todella ihana! On lämmin, saa olla ulkona vuorokauden ympäri, ruokaa riittää vaikka muille jakaa ja kaveritkii on ihan kivoja kun saadaan tarpeeksi iso alue missä olla. Muuten oon vähän sellanen mean girl, jotenka kesällä yritän olla ei-kiusaaja.

4) Talvi: olin mun pakko myös vastapainoksi tehdä tää talvellekkin. Talvella YLEENSÄ on ainakin lunta vaikka nyt vähän huonolta onkin aina näyttänyt. Sillon on myös kivan viileää, saan tosi upeita vaatteita niskaani vaikken jostakin tykkääkään ja mullakin riittää energiaa vaikka mihin!

5) Suomehevoset: mulla on monta suokkikamua ja ne on ihan huikeita tyyppejä! Terveisiä kaverit jos tätä luette.

2 kommenttia: