perjantai 8. marraskuuta 2013

55. Kengittäjä kylässä

Iltaa! :) Viimeinkin saatiin kengittäjä käymään vuolemassa Violan kaviot hieman parempaan kuntoon ja suunnitelmissa olisikin että kuukauden sisällä/kuukauden päästä se tultaisi kengittämään sitten. Vuolemisen ajan Viola käyttäytyi oikein nätisti mitä siitä vierestä seuratessani nyt näinkään ja ylpeä olin ihan hevosesta.
Serkkuni kanssa käytiin myös juoksuttamassa myöhemmin kengityksen jälkee hevosta ulkona kentällä ihan vain reilu 20 minuuttia. Käyntiä ja ravia, sillä kaviot saattoivat olla hieman arat vielä vuolemisen jäljiltä. Onneksi kentän pohja on sellain melko pehmeää niin antoi jalkojen alla hieman periksi. Juoksutuskin onnistui hyvin ja tällä viikolla, viimeistään seuraavalla päästään sitten varmaan jo kunnolla selkään aloittelemaan kunnon kohentamista!
Lisättiin myös ruokintaan hieman pellavaa + muita ravinteita ihan vain sellaisia jotka tekee karvalle tms hyvää. Myös pieniä määriä valkosipulia mukaan ihan ehkäisemään mahdollista flunssaa ja niin. Onneksi on serkku auttamassa näissä ruokinta jutuissa ja satulahankinnoissa, huh!



Huomenna sitten lisää liikuttelua (varmaan irtojuoksutusta kentällä) ja toivottavasti myös uusia kuviakin jos vaan valosan aikaan keretään vielä ulos! :)

Liina on väärin kiinni vain toisessa kuolainrenkaassa, tiedän. Kuvien takia laitettiin kumminkin siihen hetkeksi aikaa, mutta aina juoksuttaessa/työskennellessä pidän sen tietenkin oikealla tavalla kiinni pään ympäri laittamalla.

4 kommenttia:

  1. Ai vuolemisen jälkeen kaviot arat? :O
    sittenhän niitä on lyhennetty liikaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kengittäjä sanoi näin, sillä varsinkin etusten kavioista lähti ihan reilusti ylimääräistä pois, sillä ne olivat kasvaneet hieman liian pitkiksi. :)

      Poista
  2. kyllä kaviot voi hyvinkin kipeät olla vuolemisen jälkeen,varsinkin jos kavioista otetaan paljon pois

    VastaaPoista