sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

325. Mitä Viola syö?


Koko blogin historian aikana, en oo kertaakaan tainnut mainita sen suuremmin Violan ruokinnasta, joten raksi seinään: korjaan viimein ongelman. Violalla on tosi simppeli ruokinta, joten lisäilen tekstin joukkoon pieniä extroja, jottei koko postauksesta tule sentään täysin tynkä. Ja luojalle kiitos siitä, että huomenna pääsen korjaamaan bannerin!! :D

Heti kun Viola tuli omistukseeni, saimme todeta ettei kaura todellakaan kelvannut ruokintaan. Kaura tuppaa nousemaan Violalla aika ikävästi päähän, joten siitä oli pakko luopua heti ensikättelyssä. Sen tilalle löydettiin Racingin Peacemaker, mikä soveltui Violan ruokintaan tosi hienosti kauran tilalle. Sitä tamma saa aamuin-illoin litran syötäväkseen.

"Kauraton Peacemaker on täysrehu, joka sopii kaikenlaisille hevosille. Sitä suositellaan erityisesti herkille hevosille ja niille, joille kaura ei ole sopivin vaihtoehto. Monipuolinen, kypsennetty täysrehu luovuttaa energiaa tasaisesti. Raaka-aineiden ravintoaineet imeytyvät hevosen kannalta oikeaoppisesti ja ruuansulatus toimii hyvin"       -Racing


Etenkin talviaikana Violalla oli tapana laihtua syystä tai toisesta helpommin - ainakin mun silmissä, kuten myös joidenkin muidenkin. Sen vuoksi etenkin talviaikaan liikutuksen jälkeen Violalle annetaan turvoitettua pellavarouhetta. Pellavamössön sekaan laitetaan elektrolyyttiä (en saa millään oikeaa sanaa ton tilalle päähän, sori!), jonka otimme käyttöön viimeisimmän talven aikana kovan hikoilun vuoksi. Etenkin kun oli ollut lämpimämpiä talvipäiviä paljon, Viola hikosi talvikarvan kanssa niin helposti, ettei haittaakaan ollut.


Näiden lisäksi ruokintaan kuuluu myös kivennäinen, biotiini sekä tietenkin heinä. Viola on ollut nykyisellä tallilla oikeastaan koko ajan vapaalla heinällä, mistä johtuen laihtumistakaan ei ole ollut samalla tapaa enään havaittavissa mitä vaikkapa kaksi vuotta aikaisemmin. Tällä ruokinalla olemme menneet melkein kaikki nämä vuodet ja hevonen on voinut tosi hienosti, joten tarvetta suuremmille muutoksille ei ole tarvittu!



Jos jotakin kysyttävää sattui jotenkin jäämään, kysy pois :-)

2 kommenttia:

  1. Meillä onkin näköjään aika samanlainen ruokinta! Hugo vain sietää kauraa joten syö sitä, mutta meilläkin on lisänä pellava, kivennäinen ja biotiini. Myös hamppua löytyy ja no kesäaikaan ollaan nyt syötetty melassileikettä, kun alkoi laihtumaan. Talvella onkin sitten aikalailla samanlainen ruokinta ja ollaan kyllä hyväksi todettu! Kaviot voivat hyvin ja karva kiiltää ja hevonen on muutenkin tyytyväinen ja terveen oloinen :)

    VastaaPoista
  2. Hauska kuulla! Tärkeintähän toi onkii, että ruokinta totta kai sopii hevoselle. Tyytyväinen ja terve heppa on se tärkein asia mihin tälläkin aina tähtää :-) Kiitos kommentista hirmusesti!

    VastaaPoista