sunnuntai 10. elokuuta 2014

165. Selässä taas

 

Vihdoin ja viimein taas selässä! Sormi siis kunnossa ja eilen olin ensimmäistä kertaa kunnolla ratsatsamassa muutamaan viikkoon. Käytiin maastoilemassa yhden tallimme suokin kanssa illalla ja lenkki venyikin yli 20km pitkäksi ja kiire tuli pimeää karkuun takaisin tallille. Onnistuttiin eksymään taitavasti keskelle peltoa eikä tosiaankaan tiedetty missä silloin oltiin. Loppujen lopuksi oli ihan superkiva lenkki vaikka ilman hanskoja typeränä lähdin ja nyt molempien käsien nimettömissä tajuttoman kipeät rakkulat... Mitä tästä opimmekaan? - Ei maastoon ilman hanskoja!

Joka tapauksessa jotta päästään asiasta toiseen siirrytäänkin tän päivän mitä mielenkiintosimpiin tapahtumiin. Olin katselemassa Lappeenrannan raviradalla Hevoshippaloita lähes koko aamupäivän ja iltapäivän äitin ja muutaman muun kanssa. Katseltiin muutama esteratsastusluokka, ensin hieman isompia luokkia A-kentällä ja lopulta siirryttiin A & B kentän väliin jolloin seurailtiin myös B-kentän pienempiä luokkia siinä samalla. Sain aika paljon napsittua myös kuvia, mutta niistä teen postausta hieman myöhemmin. Tietenkin kierreltiin myös ostelemassa tavaroita! Jannen Vaunusta mukaan tarttui blingbling saappaanvarret joilta hintaa löytyi 79€ ja laitettiin myös mulle ratsastuskengät tilaukseen. Toisesta liikkeestä (en tosiaan muista nimeä!!) nappasin mukaan 31€ maksaneet Equipagen harmaat ratsastushanskat edellisten mennessä rikki ja Violalle sellainen Magic Brush harja. Tyhjin käsin ei siis paikalta poistuttu. ;) Ostoksista ei nyt kuvia ole.


Tosiaan tänään ratsastelin noin 40min kentällä ja äiti oli mukana kuvaamassa muutaman kuvan. Alussa Viola tuntui alkukäyntien aikana jo tosi rennosti ja mukavasti ja odottelinkin sitten siltä kerralta ehkä hieman liian paljon alkuun. Heti kerättyäni ohjat tuntumalle perusteellisten alkukäyntien jälkeen sain pettyä miten Viola alkoi käyttäytyä tosi huonosti tai sille se musta tuntui. Se oli joko ihan liian eteenpäin pyrkivä jolloin koitti nostaa raville tai sitten aivan liian tahmea jolloin sain potkia sitä liikkeelle. Mikä menikään vikaan? Ravatessakin Viola keskittyi aivan kaikkeen muuhun kuin itse asiaan jolloin kaasuteltiin menemään pää taivaissa hirveää vauhtia. Nakkasin päälle hetkeksi piuhat todella pitkästä aikaa ja tein ympyrällä temmonvaihteluja, asetuksia, lisäyksiä, kokoamisia ja siirtymisiä. Näillä tavoilla sain Violan kunnolla kuulolle ja keskittymään jonka jälkeen napattiin piuhat taas kokonaan pois. Oonkin viimeaikoina pyrkinyt ratsastamaan aina jonkin aikaa piuhoilla ja sitten taas ilman samalla kerralla jotta myöhemmin saadaan kokonaan piuhat pois käytöstä. Paljon on parantunut jo se ettei Viola enään vetele päätään ja antaa pitää ohjastuntuman ja selkäkin alkaa olemaan paremmin käytössä aina välillä.

Joka tapauksessa jatkettiin työskentelyä jälleen ilman piuhoja. Käynnissä Viola käytti tosi hyvin ja aktiivisesti takasiaan ja pyöristi selkäänsä oikealla tavalla. Ravissa meno oli alkuun aika räväkkää, mutta ympyrällä otin hieman molempiin suuntiin harjoitusravia. Ja vautsivau kun yllätyinkin ihan positiivisesti tuloksesta! Harjoitusravissa Violan keskittyminen oli jotakin niin vertaansa vailla ja menokin alkoi näyttämään oikeasti ihan hyvältä ja siltä tuntuikin. Sen jälkeen lopetettiin molempiin kierroksiin siis tosi hyvin mielin ja aloin ottamaan kenttää ympäri loppuraveja. Voi sitä tunnetta kun tajusin että Viola jopa venytti kaulaansa hölkötellessään eteenpäin ainakin pieniä pätkiä, välillä ehkä ihan pikkiriikksen kaasutellen menemään. Pääasiassa Viola käytti selkäänsäkkin loppuraveisssa niin paljon paremmin mitä alussa ja pääkään ei heilunut ihan taivaissa. Hyvin mielin heitettiin loppukäynneiksi siis peltolenkki kerran!

Huomenna suunnitelmissa lähteä taas vaihteeksi maastoilemaan kaverin ja sen shetlanninponi vuokriksen kanssa, saa nähdä mitä siitä tulee! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti