keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

128. Sädemätä


Moikka taas! Ei oo tultuu kirjoteltuu, eilen riparitapaaminen ja tänään kipeän silmän takia pikainen tallilla käynti.. Viime päivinä oon tarkkaillu Violan jalkoja tosi tarkasti, tarkemmin ottaen oikeastaankin kavioita. Oon huomannut tosiaan oireita jotka viittaisivat sädemätään ja nyt oonkin ahkerasti tutkiskellut kaikkia mahdollisia hyviä hoitotoimenpiteitä joita kannattaisi kokeilla ja oon pyrkinyt vertailemaan niitä keskenään löytääkseni tehokkaimmat asiat.

Seuraava asia mitä aloin eilen matikantunnilla miettiä oli että mistä sädemätä johtuu Violalla? Karsinan siivoomisessa olen aina ollut tosi tarkka ja sen siivoan siis itsekseni ja jos joku muu on ollut siivoamassa, olen yleensäkkin kytännyt vieressä melko tarkkaan että karsina menee puhtaaksi täysin eikä vain melkein. Aloin sitten miettimään saattoiko asiaan vaikuttaa että tallin yhtä suokkia pestiin yhdessä välissä tosi tiuhaan tahtiin ja kaikki vedet pääsi aina Violan karsinaan ja ilmeisestikkin saattoi jäädä sinne yöksi. Okei, siinä saattaisi olla yksi osasyyllinen, ehkä, tai sitten se on edesauttanut sitä huimasti.
Toinen vaihtoehto (ehkä jopa todenäköisempi) on märät, mutaiset tarhat. Siellähän hevoset kumminkin ovat pitkin päivää, jotenka miksi se ei voisi olla syypää asiaan.

Onko teidän hevosillanne ollut sädemätä ongelmaa ja kuinka olette sitä hoitaneet? Mitä olette todenneet hyviksi hoitomenetelmiksi?

4 kommenttia:

  1. Voinko tehdä teille bannerin? Siis ihan huvikseen, ei sitä tarvitse laittaa. :D

    VastaaPoista
  2. Kengittäjään yhteyttä vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se homma on hoidettu ja kengittäjä tuleekin jo huomenna.

      Poista