sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

127. Ongelmana jälleen tilsat

Jaa, mitäs tässä nyt enään voisikaan sanoa. Muutama päivä sitten ihastelin vielä Violan kanssa sulaa ja ihanaa kenttää jossa olisi kelvannut treenata ja kun selkään pääsi taas palaamaan oli lumikin tullut takaisin maahan. C'moon, ei enään yhtään lunta tai jäätä?! Kaikki tuntuu vaikeutuvan taas vaihteeksi, sillä lumi paakkuuntuu tilsoiksi jalkoihin auttamatta muutaman kävelykierroksen jälkeen ja heikentää myös hevosen tasapainoa aika radikaalisti, jotenka sormet ristissä saa vain toivoa että lumet lähtevät yhtä nopeasti kuin tulivatkin.


Joka tapauksessa, saikku loppu lyhyeen ja pääsin selkään taas eilen. Tein pääasiassa tosi paljon käyntityöskentelyä ja tunnustelin selästä käsin jalkojen liikettä joka vaikutti tosi hyvältä. Tein ympyrällä asetuksia ja taivutteluja, mutta nopeasti tilsat kertyivät jalkoihin ja meno muuttui hieman huterammaksi ja luntakin tuli yhä enemmän ja enemmän taivaalta jolloin kuskina en nähnyt enään ollenkaan. Päätin testata muutaman ravinoston ja niidenkin jälkeen jalat tuntuivat rennoilta ja mukavilta, jotenka lyhyempi treeni oli hyvä lopettaa siihen! Siinä vaiheessa fiilis oli todella hyvä kun ymmärsin että muutaman päivän lepo tosiaan taisi tehdä terää muullekkin kuin vain jaloille, sillä Viola tuntui keskittyvän niin paljon paremmin nyt kentälläkin apuihin ja käskyihini ja mietti oikeasti mihin astui ja muutakin.


Tänään jälleen keskityttiin ratsastamaan kunnolla heppaa aktiivisesti eteenpäin ja liikkeelle niin, että peräpää työskentelisi myös mahdollisimman aktiivisesti. Kumminkin pääasiassa hain vain rentoutta joka löytyikin melko pikaisesti käynnissä muutamien taivutteluiden jälkeen. Jalkojen tikityskin oli historiaa aina kun napattiin pahimpia tilsoja pois jaloista. Ravi oli alkuun pientä sähläämistä mutta rauhottui tosi nopeasti. Rentous ja aktiivisuus löytyivät yhtälailla reippaasti rauhoittumisen myötä ja Viola oli tosi kiva ratsastaa, vaikka kevyesti mentiikin. Pelataan ihan varman päälle nyt kunnolla eikä kiirehditä, mielummin mennään nyt jonkin aikaa kevyemmin ja lisätään enemmän treeniä hiljalleen että jalat tulevat ihan 100% varmasti kuntoon ennen kuin aletaan taas treenaamaan yhtään mitään takasille rankempaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti