maanantai 3. elokuuta 2015

221. Iloista estejumppaa


Tervepä terve taas vaihteeksi! :-) Tänään tuli oltua tallilla reilu viisi tuntia kun ensin Emmi ratsasti ensin oman hoitoponinsa Ronin ja olin kuvaamassa ratsukkoa ja sen jälkeen myöhemmin ratsastin Violan kentällä itse. Oli muuten taas vaihteeksi tosi kiva ilma, sillä aurinko paistoi melkein koko ajan ja oli muutenkin niiiin ihanan lämmintä. Tälläsiä päiviä vielä lisää kiitos tälle viikolle, ennen kuin koulu alkaa taas ensiviikon puolella... En muista oonko täällä jo maininnut näin kouluun liittyen, että pääsin sisälle toiseen Lappeenrannassa olevaan lukioon ja mun opinnot jatkuneet ainakin seuraavat kolme vuotta lukiossa.


Mulla oli alunperin suunnitelmissa mennä vähän puomeja tänään Violan kanssa. Kentälle kun mentiin siinä oli kuitenkin kaksi muuta hyppäämässä pientä ratatehtävää ja otin alkukäynnit heitä väistellen esteiden lomassa. No, Viola tuttuun tapaansa innostui jo pelkästään esteiden näkemisestä tai ainakin siltä se erehdyttävän paljon selästä käsin tuntui. Kun lopulta olin saanut käveltyä tarpeeksi keräsin ohjat ja jatkettiin verkkailua ravissa jo tyhjenneellä kentällä. Viimeistään siinä vaiheessa huomasin miten Viola innostui vierellä ohi vilistäneistä esteitä kun se alkoi poukkoilemaan ympäriinsä korvat välillä ihan hörössä ravissa. Joitakin pätkiä sain sitä kuitenkin rauhoitettua ja keskittymään asiaankin.

Ensiluokkainen piirros jälleen multa :-D Tosiaan, maassa oli kaksi puomia miltä jatkettiin päädyn kautta lävistäjällä olleelle puomille, siitä takaisin maapuomit ylitse, toisen päädyn kautta pikkuriikkiselle pystylle josta jatkoimme joko ravilla tai parhaassa mahdollisessa tapauksessa laukassa eteenpäin.

Päätin vielä kokeilla nopeasti väistöjä siinä toivossa, että Viola rauhoittuisi vähäsen ja oikeasti keskittyisi olennaiseen. Liikaa oli pyydetty, vaikka väistöt sujuivatkin ihan ok. Emmi oli sillä välin laskenut esteet puomeiksi ja laittanut yhden pienen esteen kohdalle kaksi puomia maahan.

Aloitin tulemalla yksinkertaisesti vain kahta ravipuomia, ensin käynnissä. Viola ensimmäisellä kerralla jo yritti päästä helpolla, mutta sain kuin sainkin sen ratsastettua ylitse lopulta ihan hyvin. Toinen ja kolmas kerta onnistuikin sitten jo ilman sen kummempia vastusteluja minkä jälkeen lähdin tulemaan puomeja ravissa samalla tapaa mitä käynnissä. Ravissa homma sujuikin jo paljon helpommin vaikka sain jonkin verran pidätellä tammaa ettei se innostuisi hyppimään niiden yli vaan ravaamaan mahdollisimman nätisti.

Aloin sen jälkeen tulemaan pikkuriikkistä tehtävää minkä radan esittelinkin teille aikaisemmin. Ensimmäiset puomit menivät paremmin mitä yksittäisenä harjoituksena. Kun lähestyttiin estetolppien välissä ollutta puomia Viola kuitenkin innostui ja sen pidätteleminen teetti pieniä hankaluuksia, mutta hengissä selvittiin yli pienen hypyn kera. Jatkettiin puomeille ihan hyvin, minkä jälkeen lähestyttiin todella, todella pientä pystyä. Se taas jostakin kumman syystä tuntui olleen hankala päästä yli ensimmäisellä kerralla, jotenka otin uuden lähestymisen ja ratsastin Violaa vähän napakammin, minkä jälkeen päästiin yli. Taisin unohtua hieman omiin ajatuksiini... Tultiin rata tosiaan muutaman kerran uudestaankin ja koko ajan sujui vain paremmin ja paremmin.


Viimeisenä korotettiin vähän jälkimmäistä pystyä ja tulin sitä yksittäisenä tavoitteena saada laukka nousemaan sen jälkeen. Kolmesti saatiin onnistuneet laukat oikeaan kierrokseen mikä Violalle laukassa on huomattavasti hankalampi mitä vasen kierros. Ihan hyvin lopulta meni, vaikka tarkoitus olikin ihan alunperin vain mennä puomeja.

Koko ratsastuksen ajan Viola tosi napakasti pyrki itse liikkumaan eteenpän ja sen ratsastaminen oli ajoittain tosi työlästä. Silti taisin hymyillä ja nauraa koko session ajan varsinkin kun yhden laukkapätkän aikana olin mätkähtää selästä alas :-D Vaikka homma meinasi välillä karata lapasesta ainakin Violan osalta, onnistuttiin treenissä mun mielestä silti ihan hyvin ja hyvin mielin saattiin lopetettua!

Iloinen kuski ja tyytyväinen tamma treenin jälkeen :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti