perjantai 24. lokakuuta 2014

184. Viikko vierähtänyt jälleen

Heissan! Ja taas on viimesimmästä postauksesta vierähtänyt nopeasti viikko aikaa, oho. Into postailuun ei oo enään niin korkea mitä aikaisemmin, sillä kenttä alkaa jäätymään ja siellä ratsastaminen ei täten onnistu kunnolla, illat alkaa olemaan niin pimeitä että kuviakaan ei enään oikein saa otettua arkisin ja ulkona on KYLMÄ! Ajattelin tulla kertoilemaan teille taas vähän kuulumisia ja kaikkea mitä ollaankaan duunattu Violan kanssa nyt tän reilu viikon aikana, viimeeksikin kun tuli näköjään kuvapostaus.


Tän viikon aikana oon nyt pääasiassa ratsastanut vaihteeksi taas kentällä. Oon tuuppaillut kerran kunnolla, ollaan menty vähän venyttelemällä ja rennosti ympyrätyöskentelyä ja yksi päivä kun tilanne oli hyvä niin mentiin vähän puomityöskentelyä mikä oli mulle kyllä tosi positiivinen yllätys kaiken kaikkiaan!

Laitoin silloin siis keskelle kenttää kaksi puomia (en oo välimatkoista ihan satavarma, heittäisin veikkauksena ehkä muutama metri. Oon kyllä surkea arvioimaan näitä...) ja ne oli asetettuna niin että pääsin tulemaan niitä kasissa. Ensin otin ihan vain käynnissä muutaman kerran yli ja Viola käveli ongelmitta siitä molemmista yli. Tämän jälkeen lisäsin voltit mukaan; puomi yli - suoraan voltille - puomi uusiksi -> toinen puomi - suoraan voltille - puomi uusiksi. Violakin kääntyi ja jopa taipui voltilla kivasti ja tykkäsin ite tosi paljon ratsastaa tätä tosi yksinkerasta tehtävää.
Vielä silloin kenttäkin oli hyvässä kunnossa niin tulin jälleen muutaman kerran puomit yli ravissa. Siinä sain keskittyä ratsastamaan Violaa oikeasti puomejen yli, sillä muuten se otti tilanteen omalta kannaltaan helpommaksi ja juoksi vain ohi. Kun päästiin hyvin yli lisäsin aina viimeisen puomin kohdalla suuren ympyrän ja tulin molemmat puomit yli. Loppuun teimme myös samaa tehtävää mitä alussa, joka onnistui odotettuakin paremmin. Oli tosi kiva nähdä miten Viola innostui niistä puomeistakin sillä tavalla!


Myös maastossa on vierailtu ahkerasti: selästä käsin ja myös talutellen kuluneen viikon aikana. Mä itseasiassa suunnittelin viikonloppuna lähteväni Violan kanssa kahdestaan maastoon (ellei hyvän ilman sattuessa joku tule kuvaamaan!) ihan vain kokeilemisen kannalta miten se onnistuisi. Meillä kun se ei ole kevään jälkeen onnistunut kunnolla, sillä Viola ei jostakin syystä yksin liiku kunnolla eteenpäin jaan kääntyilee tallia kohden ja uhkailee omalla tavallaan mua selässä. Okei, eihän se mitään tee, mutta vähän ilkee ratsastaa hevosta joka hyvä että liikkuu eteenpäin. Tänään kävin kuitenkin maastoilemassa sellain että äiti oli mukana meidän koiran kanssa ja muutaman ongelman jälkeen matka sujui tosi kivasti. Ravailtiin yhdellä tiellä vähän Violan kanssa ja se liikkui hyvin eteenpäin mikä ei ollut ihan tyypillistä sille "yksin" maastossa. Tästä rohkaistuneena suunnittelin siis maastoreissua ihan vain kahdestaan kokeiltavaksi.


Viikonloppuna ajattelin myös kuvailla pitkästä aikaa videota tänne blogin puolelle taas! Katsotaan jos suinkin siis vaan saan sen aikaiseksi kun tuppaan tunnetusti unohtamaan videoiden kuvaamisen aina kesken, heh. Nyt joka tapauksessa meen jatkamaan lukemista ja syömistä, hyvää Perjantai-iltaa kaikille tasapuolisesti 

2 kommenttia: