sunnuntai 5. lokakuuta 2014

179. Hyvän mielen tuonut tunti

Noniin, nyt taas tuntipostausta pitkästä aikaa! Fiilikset tunnille lähtiessä oli alkuunsa jo aika pohjilla ja odottelin vaan täyttä katastrofia sen perusteella miten Viola on käyttäytynyt viimeviikkoina. Se oli tosi possu käytävällä hoitaessakin ja mulla meni ihan tajuttoman pitkään saada se hoidettua kuntoon ja voi sitä jatkuvan sähläämisen määrää! Se oli ihan mahdoton saada ruotuun kun steppasi käytävällä, kuopi ja mitä kaikkea muuta keksikään. Joka tapauksessa sain sen kuntoon ja suunnattiin kentälle tän ensimmäisen prosessin jälkeen.


Alkukäyntejen aikana Viola oli ihan normaali ja rento miten yleensäkkin. Kävelyjen jälkeen keräsin ohjat tuntumalle ja siinä vaiheessa alkoi totaalinen sählääminen ja vastustelu jota kestikin jonkin aikaa. Aloitettiin tehtävällä jossa ratsastin pientä neliötä kentän keskellä yrittäen siinä rauhoittaa käynnistä hyvätahtisen ja rauhallisemman. Molempiin suuntiin sai työskennellä ihan täysin ennen kuin Viola myöntyi ja alkoi keskittymään oleelliseen ja toimikin sen jälkeen mukavasti. 

Toinen tehtävä jatkui samalla neliöllä. Lyhyen sivun puolesta välistä lähdettiin käynnissä kulkemaan sisälle asetettuna lapa edellä kohti pitkän sivun lopun ja -puolivälin keskikohtaa. Tarkoituksena oli saada tällä tavoin etupainoisuus pois ja paino siis siirtymään enemmän takaosaa kohden. Ensimmäiset kerrat olivat vähän niin ja näin kun yritin saada Violaa ymmärtämään idean jolloin siltä meinasi itseltään mennä maltti täysin, mutta kuitenkin muutaman yrityksen jälkeen se fiksusti hoksasi mitä siltä pyydettiin. Homma lähti luistamaan hyvin ja vaihdettiin suuntaa vasempaan kierrokseen johon otettiin sama tehtävä. Jälleen kerran alkuun sain tarkkaan olla ohjeistamassa mitä tehdään ja muutama kerta menikin taas siinä kun mietittiin että mitäs tässä pitikään tehdä? Homma lähti myös tähänkin kierrokseen lopulta luistaman hyvin. Vaihdettiin sitten pienelle ympyrälle jossa asetin sisälle kunnolla taivuttaen Violaa, jonka jälkeen sama ravissa etupää mennen "isompaa" ympyrää mitä takapää. Ravissa Viola vähän säpsyi, mutta toimi kuitenkin loppua kohden paremmin.

Neliö vaihdettiin muistuttamaan enemmän suorakulmiota, mutta kuitenkin jatkettiin tehtäviä, toisin nyt enemmän kulmiin painottaen. Tarkoituksena oli saada jokaiseen neljään kulmaan sisälle asetus ja nopeasti suoraksi, suoristuksen jälkeen asetus ulos. Valehtelematta tää tehtävä onnistui tosi hyvin, jokseenkin pitäisi vaan enemmän saada asetettua sisälle. Ulosasetukset onnistuivat hyvin molempiin suuntiin ja sekin sai Violaa rauhoittumaan vielä hieman enemmän. Käynnissä muutaman kierroksen jälkeen jatkettiin tehtävää ravissa, mutta lisättiin pitkän sivun päätyihin aina pienet voltit jota helpottivat valmistelua asettaa kulmassa. Tässä Viola alkoi antamaan lopussa periksi ja rehellisesti suoritti kaikki hyvin, vaikka se viimeinen kulma ennen pitkää sivua meinasi aina jäädä tekemättä.


Mulle jäi kaiken kaikkiaan kuitenkin ihan mielettömän  hyvä fiilis, juuri päinvastainen mitä ennen tuntia. Meni kyllä niin hyvin, sillä lähemmäs kolme viikkoa on tuntunut menevän vain sähläämiseen. Huomenna Viola saa kunnon kävelypäivän väliin ja Tiistaina jatketaan treeniä! Joku päivä raahaan valosan aikaan myös kuvaajan mukaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti