sunnuntai 10. tammikuuta 2016

275. Pitkästä aikaa ratsastamassa


Joo, pääsin tänään pitkästä aikaan kokeilemaan kunnolla selässä istumista ja sen seurauksena saatiin Jasmin kanssa reilu neljän tunnin tallipäivä/-aamu hoidetuksi! Lähettiin tosiaan tallille niin, että oltiin puolen yhdentoista aikoihin paikalla. Ensimmäisenä kävin pellolla napsimassa muutaman kuvan Jasmista, Kertusta ja Ludo -koirasta missä taisi vierähtää ihan hyvän aikaa. Eipä tuo -20 asteen pakkanen tuntunut meidä ihan hirveästi haittaavan, sillä viimeistään viidentoista minuutin seisoskelun jälkeen alkoi paikat naamasta jalkoihin asti olla sen verran kylmissään, että sitä tuskin enään edes huomasi... Kuomat tosin osottautui hyväksi hankinnaksi juuri näitä säitä ajatellen!

Kun Jasmin ja Kertun kuvailut oli hoidettu haettiin vuorostaan Viola sisälle. Ainakin silmän turvotus oli huomattavasti laskeutunut jo nyt, jotenka tota tippakuuria tuskin kovin pitkään näillä näkymin tarvitsee tapella silmään - onneksi, ei oo mikään ihan helppo homma. Tosi inhottaviksi ongelmiksi osottautuneet tilsatkin tuntuivat tällä kertaa olleen meidän puolellamme, sillä ne oli yllättävän pienet kavioissa. Ne saikin melko nätisti naputettua pois hetken karsinassa seisottamisen jälkeen ilman suurempaa ongelmaa. 


Oon kyllä niin ilonen siitä, että meidän tallilla toinen kenttä pysyy talvellakin jopa näillä pakkasilla ihan loistavassa kunnossa! En tiedä miten se kuvissa näkyy, mutta pohja on siis vaan yksinkertaisesti ihan loistava. Kesällähän toi ei niin hyvä sitten taas ole, mutta heti kun on muuten kentät jäässä tai vesilätäköiden peitossa toi kenttä vaan pysyy kerta kerralta kunnossa. Se helpottaa tosi paljon talvella kaikkea tekemistä, kun toisella kentällä pystyy menemään kovistakin pakkasista huolimatta hyvin ilman pelkoa liian kovasta tai epätasaisesta pohjasta.

Ennen tätä päivää oon ollut yli kuukauden ratsastamatta kunnolla, lukuun ottamatta yhtä kertaa kun kävelin selästä käsin varmaan puolisen tuntia Violan kanssa kentällä. Sen vuoksi tämä ratastuskerta oli lähinnä vain pelkkää tunnustelua siihen, että mamma oli taas selässä ja asetukset mopossani muuttuneet jonkin verran toisten ratsastajien alla. Koska viimeaikoina on myös ollut melko kovat pakkaset, Violalla riitti virttaa heti alkukäyntien jälkeen kun loimi lähti selästä veks. Sitä ne kävelypäivät ja vapaat tuottaa! Hirveästä määrästä energiaa huolimatta Viola tuntui kuitenkin tosi kivalle sen puolen tunnin ajan mitä töitä tehtiin. Pyrkihän se satunnaisesti hieman liiankin innoissaan eteenpäin hirveällä liikkeellä, mutta kuunteli kuitenkin jopa yllättävän hyvin mun ohjeitani selästä.


Kuvista kuuluu iso kiitos Jasmille! Nyt kun sain vähän uusia, talvisempia kuviakin sain samalla motivaatiota alkaa suunnittelemaan ja rakentelemaan uutta ulkoasua blogin puolelle taas... jotenkin tää tummuus alkoi kyllästyttämään jo nyt! Tulevalla viikolla siis luvassa ainakin toivottavasti uutta ulkoasua ja mahdollisesti lisää kuvia jos pääsisin viikonloppuna taas kantapäänkin puolesta selkään joko satulan kanssa tai ilman edes köpöttelemään. Oottelen tässä parhaillaan myös Hööksiltä tilaamiani tuotteita, jotka varmaan voisin esitellä myös blogin puolella tällä kertaa. Toivottavasti teilläkin oli kiva viikonloppu takana & hyvää alkavaa viikkoa kaikille jo nyt! 

10 kommenttia:

 1. Tosi ihania kuvia ja kiva postaus jälleen!

  VastaaPoista
 2. onko viola ihan nuori vielä? kivoja kuvia. tykkään sun blogin ulkoasusta toivottavasti et lopeta kirjoittelua. onko sillä jasminilla blogia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viola on syntynyt vuonna 2002, joten kääntyy tämän vuoden puolella nyt 14 vuoden ikäiseksi. Ei siis ainakaan ihan nuori, vaikka ei vanhakaan! Ja kiitos paljon, näillä näkymin kirjoittelu ei todellakaan ole vielä näkemässä loppuaan :-D Ja Jasmilla ei oo omaa blogia ollenkaan :)

   Poista
 3. Tosi kiva postaus ja ihania noi kuvat!! :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana tää sun blogin nimi, vitsit mä diggaan! Miksen itse tota keksinyt joskus :D Miksi sulla on ollut ratsastustaukoa? Ei se ainakaan kuvissa kauhean pahalta näyttänyt. Tää viola on kyllä kaunis hevonen, upeat liikkeet !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon ihanasta kommentista! <3 Joo, tää nimi tuli aika tuurilla. En ees ihan tarkalleen nyt muista alkuperää, mutta rehellisesti sanoen tykkään myös edellee :-D Mulla on kantapää murtunut ja edelleen olisi parempi kestää selästä poissa, mutta vähän normaaliakin hankalampi juttu... pakko oli kokeilla tuuria! Ja kiitos paljon<3

   Poista
 5. Vautsi vau kun teidän meno rupeaa näyttämään hyvältä! Ootte kehittyneet hurjasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmusesti!! Kiva kuulla, että kehitystä näkyy myös muiden mielestä :-)

   Poista