lauantai 9. tammikuuta 2016

274. Violan turvonnut silmä


Vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyykin tuo kipeä silmä

Eilen sain viestiä toiselta henkilöltä joka mua auttaa Violan liikuttamisessa, että tamman vasemman puoleinen silmä rähmii ja on turvoksissa. Suhteiden kautta saatiin onneksi eläinlääkäri jo heti tälle päivälle tulemaan paikalle katsomaan silmää vähän tarkemmin ja antamaan mahdolliset tipat ja muut mitä juttu saattaisi kaivata.

Tallille kun pääsin niin ulkona jo huomasi, miten vasen silmä tosiaan oli edelleen hieman turvoksissa. Otin hepan sisälle karsinaan hetkeksi aikaa ja harjailin vähän ajan kuluksi Violaa ja hetkessä ell olikin paikalla. Silmää tutkittiin vähäsen ja mitään haavaumia tai muita ei löytynyt ollenkaan, kuten ei löytynyt kesällä 2014 kun Viola jossakin määrin kärsi samasta ongelmasta. Sinä kesänä tosin ei ollut ollenkaan turvotusta havaittavissa kuten nyt. Violalle laitetaan nyt aamuin-illoin silmätippoja vasempaan silmään ja mahdollisesti vielä kolmannen kerran päivällä, kun sitä käy liikuttamassa. Eilen Viola oli kuulemman antanut katsoa silmää tosi vastahakoisesti, mutta tänään se näytti onnistuneen jo vähän paremmin, eli kovin kipeä se ei taida loppujen lopuksi onneksi olla! Vähän ongelmaahan se silmän tutkiminen teetti, sillä Viola ei todenäköisesti vihaa mitään muuta niin paljon mitä silmätippoja ja muita, mutta apukäsien kanssa koko juttu sujui ihan mallikkaasti :-)


Huomenna kuitenkin joka tapauksessa oon menossa vähän itse selkään pitkästä aikaan ja saan kuvaajankin mukaan, joten huomenna tulee jonkinlaista postausta ratsasteluista pitkästä aikaa! Saa kyllä nähdä mitä mä kantapääni kanssa onnistun tekemään selässä, sillä tää on oireillut taas kipeänä hyvän aikaa. Saa nähdä, milloin saapuu se lähete ortopedille jonka lääkäri lupasi laittaa reilu kuukausi sitten eteenpäin... Kieltämättä olisi ihan kiva päästä itse taas kunnolla ratsastamaan muutenkin kuin käyntimaastoja ja ilman satulaa humputellen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti