keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

216. Höntsäilyä ilman satulaa


Moikka! Viola maanantain ja eilisen oli jostakin tuntemattomasta syystä ihan hirmu kiukkunen ja kaikki tuntui menneen ihan penkin alle. Jasmi kävi hyppäämässä maanantaina ja Viola laittoi kaiken ihan läskiksi säikkyessään jopa laitumella kirmanneita kavereitansa milloin hiekan maistelultakaan ei vältytty valitettavasti. Eilen taas kävin juoksuttamassa liinan päässä ylimääräistä energiaa pois jos temppuilu olisi vaikka sellaisesta sitten ollut peräisin.
Kuvattiin myös maanantaina ihan huikee loistava videopostaus Jasmin kanssa, mutta kotona huomasin että äänet puuttuivat :-D Hyvä oli kuitenkin yritys ja vielä ennen espanjaan lähtöä yritän sellaisen kuvata!

Tänään menin seiskalta tallille ja Jasmi tuli paikalle puolen kahdeksan aikaa. Viimeisetkin ihmiset meidän lisäksi valuivat mitä luultavammin kotiin joten jäätiin keskenämme touhuilemaan illaksi tallille. Päätettiin lähteä kokeilemaan ilman satulaa menemistä kentälle, mutta raahattiin kuitenkin turhaksi ilmennyt satula mukanamme kentän laidalle odottelemaan jospa sitä olisikin tarvinnut käyttää. Uutta kuolaintakin testailtiin nyt ensimmäistä kertaa, nimittäin kuparirolleria joka ainakin ensimmäisen testikerran jälkeen osottautui ihan hyväksi vaihtoehdoksi. Viola tuntui suusta huomattavasti paremmalta eikä leikkinyt kuolaimella jatkuvasti eikä purrut kiinni. Pidätteet menivät myös läpi paremmin.Ja jälleen kerran mentiin mun oman, tiiviin mukavuusalueen ulkopuolelle kunnon loikalla. Oon viimeeksi mennyt ilman satulaa arviolta reilu vuosi sitten ja jokaisella yrityskerralla kestin selässä arviolta 20 sekuntia ennen kuin pukkirodeon jälkeen olin makaamassa hiekan seassa. Sen vuoksi mulla meni hetki ryhdistäytymiseen ennen kuin uskalsin ponnistaa jakkaralta selkään ratsastamaan. Hyi että pelotti, mutta turhaksi osottautui koko jännitys!

Violalla työstettiin ihan vain pelkkiä väistöjä ja ympyrällä ratsastamista. Vähän tamma mietti uutta tilannetta (mikä oli siis tämä kammostuttava ratsastaja-istuu-suoraan-mun-selässä tapahtuma), mutta suurimmat ihmettelyt kun oli ihmetellyt niin Viola alkoi liikkumaan... hyvin. Siis ihan oikeesti hyvin. Mitään ylimääräistä häppenkiä se ei aiheuttanut vaan selkää ja takaosaa hyvin käyttäen liikkui ihan maltillisesti miten ikinä pyydettiinkään. Ja siinä vaiheessa varsinkin kun selkä aktivoituu kunnolla en voi muuta sanoa kuin että rakastan istuu tuolla selässä myös ilman satulaa! Joka tapauksessa tää ratsastuskerta meni ihan höntsäilemiseen kaikkien osalta. Ihan hyvä vaan tälläinenkin välillä ratsastajan ja hevosen kannalta ;-) Omassa istunnassa vielä paaaaaaaaaljon tekemistä, mutta pikku hiljaa hyvä tulee.Ja sitten viimeiseksi tuttuun tapaan vähän loppuviikon ohjelmaa. Huomenna aamusta tarkoitus lähteä kiemurtelemaan vähän koulukiemuroita ja kuviakin luultavasti saan sieltä, joten postausta voisin yrittää jaksaa väkertää tänne joko huomenna tai perjantaina. Loppuviikosta olisi tarkoitus ottaa vielä yksi hyppypäivä, maastoilua jollekkin päivälle ja sitten höntsäilyä viikon päätteeksi. Ihan hyvältä ainakin vielä vaikuttaa nää suunnitelmat.

muista riina: se hemmetin videpostauksen kuvaaminen, jasmi muistuttaa myös kiitos :-D

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jopa paremmin mitä olisin uskonu :-D kiitokset kuitenkin!

   Poista
 2. Hurjasti ootte kehittyneet:) Kuinka vanha Viola on? Kauanko oot ite ratsastanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) Viola on 13 ja oon ite alottanut ratsastuksen 4 vuotiaana, eli vajaa 12 vuotta

   Poista
 3. Oon seurannu sun blogia alusta asti ja tosi kiva blogi.

  VastaaPoista