tiistai 2. kesäkuuta 2015

214. Estekammo selätetty

Iloisesti voin nyt viimein toeta sen, että aivan vahingossa sain eilen selätettyä iltaratsastuksen aikana mulle tulleen pikkuriikkisen estekammon minkä syy nyt on aikalailla tuntematon. Ehkä aristin koko asiaa ihan vain sen vuoksi, että viimeisimmästä kunnon hyppykerrasta on ennättänyt vierähtää jokunen pidempi vuosi ja sen myötä usko omiin taitoihin oli ihan pohjalukemissa. Yllätyksenähän tää koko juttu mulle kuitenkin siis tuli. Tän pitkän hyvin menneen treeniputken jälkeen oottelen jo innolla milloin se pieni diivapiru pääsekään oikein valloilleen... alkaakohan mulla olemaan jo ikävä sitä?


Tykkään siitä, mite toi takki saa mut näyttämää siltä, että könötän ihan törkeesti tuolla...

Jasmi alkuun verkkasi Violan selästä käsin laukoilla ja väistöillä tänään taas. Maasta käsin katsottuna homma näytti sujuneen ihan mallikkaasti ja ihmeteltiinkin taas (ainakin mä) sitä, miten hienosti tamma päätti suhtautua hirveeltä tuntuneeseen tuuleen. Tyynesti Viola mennä puksutti kentällä eteenpäin vaikka alkuun se ehkä vähän protestoi kun homma lähti luistamaan sen mielestä pikkasen liian hyvin. Taisivat väistöt alkaa tuntumaan liian helpolta, omat liikkeet kehiin...

Pian verkkailun jälkeen kipusin itse selkään ja tunnustelin vähän sitä, miltä Viola selästä käsin tuntui samalla kun Jasmi raahasi kentän reunoilta puomeja peremmälle. Alkuun huomasin heti sen, että V kulki loistavasti omalla moottorilla halukkaasti eteenpäin - ehkä jopa liian halukkaasti. Kuuntelemisen kanssakaan ei ilmennyt mitään ongelmaa ja hetken fiksailuiden jälkeen meillä alkoi taas yhteistyö pelittämään hyvin. Siltä se tuntui ja kuulemman näyttikin!Viola alkoi käymään pikkasen liikaa kierroksilla, jotenka puomitehtävän päätin ottaa ensin kahdesti ihan vain käynnissä. Tohon tein todella "hienon" ja havainnollistavan selityksen tästä tehtävästä, ehkä se hieman selventää tätä...
Tosiaan ensin ravissa ensimmäisen puomin yli josta kaarrettiin loivasti toiselle puomille muutamien metrien päässä. Toinen kaarre oli oikeasti jyrkempi vasemmalle jotta päästiin kolmannen puomin yli josta samassa linjassa ylitettiin vielä se ensimmäinen puomi kertaalleen. Alun vaikeuksien jälkeen tämä alkoi kyllä sujumaan ihan hyvin, kunhan olin itse vain tarpeeksi reippaasti mukana tekemisessä. Viola suoriutui kyllä ihan loistavasti tehtävästä vaikka toinen kaarre sille aika ajoin tuotti pieniä ongelmia, ainakin selkään tuntui sille. Ratsastamatta jättäminen oli kerran suurin mahdollinen virhe mitä siinä pystyikään tekemään ja myönnän sen tehneeni ja sain kärsiä seurauksista yksinäni.


Jasmi nostatti ensimmäisen puomin kahden renkaan avulla pieneksi kavaletiksi/esteeksi jota tultiin seuraavaksi yli pienen vänkäämisen jälkeen. Kuten ekasta kuvasta jo saattoikin huomata, tuli hyppy mulle ihan puskista ja keskityin lähinnä rääkkymään jotain "tipun täältä kohta" ja "se päättiki sitte hypätä?!" lauseisiin viittaavaa. Pidempiä sähläämättä tulin kuitenkin uudestaan esteen ja pääsin hyppyynkin jo paremmin mukaan. Viola oli ihan huippu, sillä se tosi varmasti hyppäsi itse yli ja oikein imi esteelle eikä mun tarvinnut kuin yrittää pitää se mahdollisimman keskellä estettä ja kestää itse kyydissä mukana. Neljän-viiden hypyn jälkeen aloin rentoutumaan enemmän ja samalla myös Viola.

Oon kaksi seuraavaa päivää Helsingissä kavereita tapailemassa ja huomenna Jasmi käväisee maastossa Violan kanssa, keskiviikkona varmaan kävelypäivä ja torstaina mietin sileätreeniä jos perjantaina Jasmi tulee taas hyppäämään paremmin ja loppuviikosta maastoilua. Vähän pitää tätä arvaamatonta säätilaa olla katselemassa... Palaillaan viimeistään perjantaina!

Oliko kuvia tarpeeksi?
Millaisia postauksia teitä kiinnostaisi lukea?

7 kommenttia:

 1. Kuka on Jasmin? Ku et oo missää oikeestaa kertonu. Se menee violal aika hyvi yhen siu postauksen kuvien perusteella. Tosi kiva postaus jällee, laita lisää kuvia. Ja siis onks jasmini se joka omistaa sen suokin joka on aika pieni? Oon saattanu olla jasminin kaa samal tallilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en ookkaan tainnut kertoa :D Jasmi on siis mun kaveri, sen hevoset oli joskus Violan kanssa samalla tallilla. Omistaa shetlanninponin ja pienen suokin! :)

   Poista
 2. Mielestäni kuvia oli riittävästi. (: Haluaisin lukea
  normitallipäiväpostauksia,
  MyDay kuvina,
  Violan varusteet,
  Violan päivä kuvina &
  Violan ja sinun kehittymispostaus.

  VastaaPoista
 3. Meette mahtavasti! Milloin tulee seuraava ratsastuspostaus? Laita siihen enemmän kuvia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :-) Ehkä huomenna tulee ratsastuspostaus tai videopostaus, jompi kumpi ainakin! :P

   Poista