keskiviikko 4. helmikuuta 2015

196. Ahaa-elämyksiä ja kaviokriisi

1. Linssiluden uus lempijuttu - tunge turpa kameran eteen! 2. Piti ottaa äitille kuvaa uudesta loimesta päällä ;)

Moikka taas pitkästä aikaa! Kuten on ollut helppo huomata, postauksia ei taaskaan ole kuulunut blogin puolella aikoihin vaikka kuinka uhoin kirjoittavani aktiivisemmin. Mulla on kuitenkin tähänkin taskussa täysin omat syynsä aina kuvien puutteesta fyysisiin vammoihin.

Tammikuu menikin melkein mun oman kömpelyyteni piikkiin. Kaaduin koulussa ja sen myötä normaalia helpommin pahasti oireileva kylki heitti kortit peliin ja mä olin auttamatta se häviäjä. En päässyt selkään vähään aikaan kyljen pahan reistailun vuoksi joka piti mut jopa sängyssä ainakin päivän ajan jolloin ei ollut menemistä kouluun saati sitten tallillekkaan. Tätä kesti muutama viikko jonka jälkeen homma luojan kiitos helpottui. Sen jälkeen pääsin taas selkään, muttei sitäkään iloa pitkään kestänyt.


1. Jonkun aikaa sitten, mun kylkiongelmien aikaa chillailtii paljon kentällä! 2. Eläinlääkäriä ootellessa

Perjantaina Violalla oli kengitys ja kengittäjä kyseli oliko Violalle käynyt joku vahinko. Sen oikean etusen säde punotti, oli pehmeä, lämmin/kuuma ja näytti siltä kuin "kynsiaines" olisi tippunut yhtenä luiskana alas. No, vastasin siihen vaan ettei mitään oo käynyt. Se ei ollut alkonut jalkojaan ollenkaan sen päivän aikana. Aikasemmin tätä en ollut huomannut, jotenka kyseinen juttu oli tapahtunut vasta ihan sen päivän/edellisen päivän aikana. Kengittäjän veikkaukset telomisesta kumoutuivat sen myötä kun muistakin kavioista paljastui sama ongelma, toisin aikalailla lievempänä. Kengittäjä kehotti vain saamaan eläinlääkärin tallille tsekkaamaan jalkojen tilanteen, sillä sen verran outoja säteet olivat.
Maanantaina eläinlääkäri tuli hoitamaan tallimme yhtä ponia ja katsoi samalla mun soittopyynnöstä Violan säteet. Ihmettelihän hän itsekkin mitä niihin oli voinut käydä, sillä juttu oli lääkärinkin mielestä yhtälailla outo mitä kengittäjänkin. Violalta otettiinkin sitten verinäyte, joiden tuloksista soittoa pitäisi mulle tulla viimeistään Perjantaina. Jos niistä sitten vaikka jotakin saisi selville!


1. Kuvaa kuuluisasta Violan oikean etusen säteestä! 2. Tänään tallilta lähtiessä

Jottei postauksesta tulisi ihan valituksien purkamista, voisin tähän heittää ainakin yhden ahaa-elämykseni josta luultavasti olenkin saattanut mainita. Loimitus. Ihan rohkeasti päätin kokeilla loimittaa Violaa ahkerammin sen selän tuntuessa reistailevan satunnaisesti ja olevan muutenkin ihan oikeasti jäykkä. Loimitus taisikin olla sitten se avain onneen. 
Ennen pelkästään käynnissäkin Viola vaikutti pikkuriikkisen jäykältä. Sen takasten liikerata tuntui jäävän aina hieman kesken. Tarkemman loimituksen myötä jalkojen liikerata on kokenut huiman muutoksen ja tamma astuu paremmin myös allensa ratsastaessa, hakee omatoimisesti oikeaa "muotoa" jossa liikkua - ihan omasta tahdostaan! Uusi satula lieneet myös vaikuttavan positiivisesti liikkeeseen, kuten se on pidemmän aikaan jo tehnytkin. 

Kuvailen teille tässä joku päivä myös videopostausta tallilta, sillä se taisi viedä äänestyksessä voiton!Ja kun jalat toivottavasti pian saadaan taas ennalleen kuntoon on tästä ihan loistava piste jatkaa tekemistä! Kyllä me pian ollaan niin kuin "back to business", toivotaan ainakin niin!

2 kommenttia: