perjantai 12. elokuuta 2016

304. Treeniä puomeilla


Heippa! Tänään aamulla (tai no aamusta ja aamusta) sain koulukaverini Elinan mun kanssa tallille, joten suunnitelmien mukaan pitkästä aikaa pääsin työstämään vähän puomeja. Ollaan Violan kanssa nyt niin ahkerasti maastoiltu ja väännetty kentällä hiki kypärässä koulua, että oli jo aikakin saada vaihtelua mukaan! Kieltämättä vähän ristiriitaisin fiiliksin lähdin tallille puomisuunnitelmien kanssa - Violahan silmin nähden innostuu kaikista puomeista ja esteistä sunmuista -, sillä eilinen maastoreissu jätti kaikkea muuta kuin kovin hyvän fiiliksen. Mua särki eilen päätä melkein koko ajan, käytiin 1,5 tunnin aikana lähes kymmenen kilometrin lenkki ja Violalla oli niin tammapäivä kun olla ja voi: jo aikaisemmin kuollut "kisavietti" tuntui syttyneen ihan jokaisella ravipätkällä kun Hilma oli mukana. Siitäpä tuli sen myötä sitten kävelylenkki meidän lyhytpinnaisten kesken...

Sileällä työskennellessä nykyinen kuolain on Violalle hieman liian kova, mistä johtuu satunnainen suun availu. Luulisin asian olevan ainakin niin, mutta oon palaamassa sileällä työskennellessä takaisin kolmipalaan, heti kun haluamani kaupasta löydän.
Asiasta kukkaruukkuun: tallille päästyämme haimme Violan tuttuun tapaan laitumelta sisälle talliin, missä länttäsin varusteet päälle huolellisten puunailujen jälkeen. Violalle oli ostettu martingaali viime talvena, sillä halusin päästä kokeilemaan sitä reippaammilla maastoilla ja esteillä työskennellessä, nimittäin tammalla on tapana pakoilla liikaa innostuessaan kuolaintuntumaa vetämällä pään ylös - etenkin maastossa rällätessä. Martingaali on nyt ollut pari kertaa käytössä ja mä oon ainakin huomannut sillä olleen apua juurikin maastossa ja tänään taas puomeja työstäessä. Mun pitäisi vain muutama reikä saada tehdyksi lisää, sillä vaikka niin tein, on tuo edelleen ihan pikkusen liian pitkä.

Kentälle menimme pientä kiertotietä, joten Viola sai alkukäynnit maastakäsin. Kentällä menin selässä silti muutaman kierroksen vielä suuntaansa, ennen kuin lähdin verkkailemaan Violaa ravissa ympyröiden kanssa. V oli yllättävän hyvin kuulolla jo ihan alusta alkaen, joten sen ratsastaminen oli ihan mukavaa eilisen tappelemisen jälkeen. Ainut miinuspuoli oli eilisestä mukana tullut "tammamood", eli Viola reagoi ihan joka ikiseen ääneen mitä mistään kuului! Oli se koiran haukuntaa, kaukana menevä auto tai kaivuri, mikä on lähellä tallin pihaa ja jonka ohi kävelimme 45min aikaisemmin ongelmitta.


Elina nakkasi kolme puomia suoralle linjalle keskenään kentän keskelle. Lähdin tulemaan niitä käynnissä kasilla, eli tein aina ympyrät ja suoristin puomeille. Käynnissä Viola ensimmäiset 5 kertaa hieman vieroksui maassa olleita puomeja, mutta nappasi idean mieleensä takaisin tosi nopeasti. Sen jälkeen puomien ylittäminen sujui ilman minkäänlaista ongelmaa, kuten viime kesänä kun viimeeksi kunnolla treenasimme.

Ravissa oli alkuun ihan sama ongelma. Ensin Viola ei meinannut suostua mennä yli ilman että sain ratsastaa ihan todella kovin eteen. Ravissa oli havaittavissa myös huomattavasti enemmän sähläämistä viimeisen, eli kolmannen, puomin kohdalla kuten myö sen jälkeen. Kaksi ensimmäistä puomia Viola meni yli vielä nätisti, mutta kolmannen kohdalle tuli usein jo pelkkää läpijuoksua tai loikimista, mikä taas johti huonoon "poistumiseen" puomeilta. Sain korjattua ongelman pidättämällä hieman kauemmin muutaman toiston jälkeen. Kun homma sujui ravissakin, päätin suosiolla lopettaa kahteen hyvään suoritukseen!

Ensi viikolla olisi tarkoitus jatkaa ainakin kahdesti taas puomi-/esteharjoitusten parissa, jos saan apukäsiä mukaan :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti