tiistai 29. syyskuuta 2015

240. Kenttään tutustumassa


Moikka! Viola on majaillut uudessa tallissa nyt neljä päivää ja sen perusteella mitä oon käynyt päivittäin paikan päällä on Viola näyttänyt viihtyneen tosi hyvin. Edelleen se kumminkin tuppaa olemaan hämillään aina milloin mennään missäkin ja totuttelee vielä uuteen ympäristöön ja uusiin kavereihin. Sählä se siis on ainakin!

Kävin sunnuntaina tutustumassa Violan kanssa toiseen kenttään hieman talutellen ja maanantaina kävin selästä käsin aamupäivällä ratsastamassa kentällä kun saatiin seuraa toisesta ratsukosta samalla. Viola oli ihan jännittynyt koko ajan ja sinkoilikin miten sattuu. Annoin sen tavallaan kumminkin anteeksi, sillä tyttömäisesti Viola reagoi asioihin vähän turhan suurieleisesti. Saatiin kuitenkin jo muutama hyvä pätkä maanantaipäivälle.


Mulla on vielä yhä käynnissä koeviikko minkä vuoksi oon saattanut päästä tallille jo oikeasti hieman aikaisemmin mitä ehkä normaalisti kun koulu alkaa rullaamaan taas tuttuun tapaansa. Tänään kävin myös tallilla jo melko aikaseen ja Maria ollessaan saikulla Lappeenrannassa tuli mun mukaan moikkaamaan Violaa. Haettiin ensin heppa sisään käytävään jossa se muuten on oppinut seisomaan taas tosi hienosti! Harjailtin ja varustettiin Viola kuntoon tuttuun tapaan melko kiireettömästi ja hitaasti minkä jälkeen nousin selkään tallin pihassa ja käytiin alkukäynnit kiertämässä ihan lyhyt lenkki tallin pihapiirin tuntumassa lämmittelyksi. Kivempi oli mennä nyt kun Maria oli kävellen mukana.

Lopulta menimme tutustumaan tallin toiseen kenttään, uudempaan ja suurempaan mitä se missä maanantaina pyörimme jonkin aikaa. Pohja tällä kentällä tosin on melko pehmeä, mutta kuitenkin ihan hyvä ratsastuksen kannalta edelleen. Kerkesin varmaan olemaan selässä muutaman ravikierroksen ja pääty-ympyrän ajan kunnes päädyin hyppäämään alas ja napattiin satula pois selästä ja ohjat suitsista ja annettiin Violan juosta irtona. Se hermoili taas aikalailla, jotenka koettiin hyväksi tavaksi tutustuttaa sitä ympäristöön näin. No, energiaa oli pakkautunut ainakin vähän viimeviikkoisen seisomisen vuoksi, jotenka muutaman laukkarundin jälkeen meno alkoi olemaan jo paljon parempi. Sen jälkeen Violakin tuli jo kentän reunalle odottelemaan, miten siitä jatkettaisikaan.

Heitin vielä satulan selkään ja muutaman kierroksen ajaksi hyppäsin selkään. Viola alkoi rentoutumaan jo hieman, mutta oma itsensä se ei ihan kuitenkaan ollut. Muutaman onnistuneen ympyrän jälkeen päätin kuitenkin lopetella loppukäynneillä samaan lenkkiin, mitä alkukäynneilläkin.


Pahoittelut mahdollisesti hieman sekavasta postauksesta... aivot ei tuppaa toimimaan sitten yhtään! Ehkä koeviikon jälkeen alkaa taas postaustahti vähän kiristymään ja tekstikin alkaisi olemaan edes hieman enemmän luettavaa mitä tällä hetkellä... :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti