sunnuntai 6. syyskuuta 2015

233. 60cm pysty + video hypyistä


Pienen hermoloman jälkeen palaillaan täällä taas, eli terve kaikille! Violalla on mennyt kulunut viikko hyvin ja mä oon lepuuttanut omia hermojani, kipeillyt perjantaista lauantaihin ja käynyt "ahkerasti" myös koulussa pänttäämässä englantia ja matikkaa mieleeni... Nyt mulla on taas motivaatiota bloggailla ahkerasti tänne teille kuulumisia ja muuta!

Tänää menin jo kymmeneksi aamulta tallille aikeissa vähän ottaa pitkästä aikaan hyppyjä. Vähän jännityksellä lähin kuitenkin matkaan, koska mun viimekertasista kunnon hypyistä nyt edelleen on ihan hirveästi aikaa! No, sen taitaa noi kuvat myös paljastaa, että oon pahasti ruosteessa, mutta eiköhän toistoilla lähde tulemaan taas tää maailma tutuksi uudelleen. Onneksi mulla on alla kuitenkin tykki hyppääjä Viola johon voin luottaa ainakin lähes 100% :-D

Tämän postauksen kuvista osa oon ottanut videoilta kaappauksena ja osa kameralla napsittuja. Vähän pistää ärsyttämään, ettei tuo mun kamera tunnu kestäneen vauhdissa mukana kaikissa kuvissa eikä nyt videoissakaan, mikä näkyy taas hieman suttuisena lopputuloksena koneelta katsottuna... argh, kaiken lisäksi kun tää ongelma on ilmennyt vasta nyt viime aikoina! Oonkohan painanut jotakin väärää nappia tai jotain sen tapaista sitten...?


Aloitin kaikessa yksinkertaisuudessaan kolmella maapuomilla ravissa, ensin oikeaan kierrokseen ja lopulta vasempaan. Violalla oli ihanan tuntunen ravi koko ajan yllä - sellainen iso ja reipas jossa oli sitten mukava mennä mukana. Puomit onnistuivat etenkin vasempaan kierrokseen tosi hyvin ja oikea oli sitten astetta hankalampi. Muutaman toiston jälkeen myös se suunta onnitui ihan kelpuutettavasti.

Nostettiin toiselle pitkälle sivulle ihan pikkuriikkinen ristikko kahden estetolpan väliin mun oman mieleni rauhoittamiseksi. Oikeaan kierrokseen tultiin ensin vaihtelevalla tyylillä se muutaman kerran ylitse ja vasemmassa samalla tyylillä. Ihan ensimmäisillä kerroilla Viola koitti ahkerasti fuskata; sepä ei antanut anteeksi sitä, etten ratsastanutkaan ihan loppuun asti. Lopetin ihan yllättäen aina kesken ja Viola muistutti asiasta yksinkertaisesti kieltämällä melkein maahan kaivetulle esteelle. Ihan hyvä vain - muistanpahan aina ratsastaa loppuun saakka! Heti kun muutaman kerran sain napakasti Violan yli, se lähti liikkumaan heti jo paljon paremmin yhteistyössä.


Nostettiin pieni ristikko nopeasti parin kymmenen sentin pystyksi. Heti siinä alkoi mun kohdalla ilmetä ongelmaa toisensa perään; istun perse penkissä chillaamassa kanssamatkustajana mukana! Joo, tän mä oon tiedostanut jo heti. Itse asiassa, koitin miettiä sitä hieman tarkemmin ratsastuksen lomassa varsinkin viimeisillä hypyillä. Jotenkin mun on vaan yksinkertaisesti vielä niin hirveän hankala päästä noihin loikkiin mukaan (ja siitä kun hypystä laskeudutaan ei edes puhuta!!), mutta jaksan edelleen hokea mielessä vaan sitä että toistoja toisensa perään - pikku hiljaa alkaa varmaan mullakin luistamaan. Viola meni kyllä ihan loistavasti pääasiassa ainakin!


Lopulta muutamien hyvien hyppyjen jälkeen keräsin itseni ja uskaltauduin nostamaan esteet reiluun 60cm korkuisiksi. Nää edelliset kuvat jotka selkeästi on videolta kaapattu on jo niiltä 60cm esteen pystyjä mitä mentiin - nähtävästi ihan napakalla ilmavaralla varman päälle pelaten!

Pitkästä aikaa oli myös mun mielestä kuitenkin ihan kiva hypätä esteitä. Ja no, valehtelisin jos sanoisin, etteikö myös Viola ollut aika innoissaan pomppimassa mukana pienen tauon jälkeen! Saatiin nostettua vielä hyppäämisen jälkeen kahdet laukat ja oikeaan kierrokseen onnistukin ihan loistavasti. Harmi vain, kun muistikortilta loppui tila kesken kaiken eikä laukasta saanut videomateriaalia kunnolla... Yhden esteen jälkeen Violalta ilmestyikin kuitenkin ihan mieletön kolmetahtinen laukka ja olinkin hetken aikaan ihan ihmeissäni, että mitähän tää nyt on olevinaan. Siinä tamma kuitenkin laukkasi rauhassa ja näytti, että kyllä siitäkin on vaikka mihin kun tarpeeksi pyytää.

Ei oltu kaikessa ihan samalla aaltopituudella :D

Editoin loppuun vielä hypyistä pientä videokoostetta, jotta ratsastuksesta saadaan tännekin välillä muutakin materiaalia kuin pelkkiä kuvia joka kerta. Ainutvain että mua häiritsee hieman edelleen, ettei tuo kamera ihan mukana kestänyt. No mutta, hyvää alkavaa viikkoa ja palaillaan täällä taas mahdollisimman pian!

4 kommenttia:

 1. Teijän meno näytti tosi kivalta, varsinkin kun kerta on taukoa esteillä ollut! Kuvat olivat kivoja ja video tosi kiva lisä postaukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos tosi paljon! :-) Tosiaan juu, kunnolla oon viimeeks hypänny (säännöllisesti siis!) about 3-4v sitten..... :D haha

   Poista
 2. Kiva postaus jälleen ja video plussaa:) Voitko tehä taas tallipäivä postauksen koska viimeeks oli nii hauska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) Ja voisin toteutella videota tallipäivästä - sellanen siis tulossa :D

   Poista