lauantai 26. syyskuuta 2015

239. Muuttopäivä ja vähän muutakin


Heipparallaa! Viola on tässä vähän turhan pitkään saanut olla taas kengättömänä kun emme saaneet kengittäjää millään paikalle, mutta vihdoin eilen saatiin tytölle taas uudet kengät jalkaan kaiken odotuksen ja kuumottelun jälkeen. Vasen takanen - mistä kenkä oli irronnutkin - oli kengittäjän mukaan kulunut hieman turhankin paljon, mutta puhtailla vesillä ollaan silti vielä. Vähän kyllä laittaa harmittamaan, ettei sitten aikaisemmin kenkää saatu jalkaan takaisin...

Tänään taas kruisailtiin aamusta iskän ja äidin kanssa hakemaan koppi vuokralle ja sen jälkeen nykyiselle vanhalle tallillemme hakemaan Viola mukaan matkaan. Napattiin kaikki kamat autoon (voi sitä tavaran määrää.... niin kuka siis hamstraakaan tavaraa hepalle? :D) ja heppa koppiin. Yllätyin jopa, miten ongelmattomasti Viola koppiin meni, sillä se on kuitenkin matkustanut viimeeksi reilu kaksi vuotta sitten Joensuusta meille. Vähän se kuitenkin tuumaili lastaussillalla että meniskö sitä ollenkaan vai jättäiskö vain väliin, mutta porkkanan vetovoima on kumma juttu. En kiistä asiaa missään nimessä. Ainakin porkkanoista on apua - hyviähän ne kuitenkin on.


Matka sujui kuin oppikirjassa. Tallille päästiin varmaan kahdentoista jälkeen heti ja saman tien käytiin nappaamassa Viola ulos. Haha, Violan ilme oli kyllä aika näkemisen arvonen! Tyttö meinaan vähän tuppasi ihmettelemään, minne mamma sitä nyt tutulta ja turvalliselta tallilta oli viemässä. Uusia kavereitakin näkyi vähän siellä sun täällä unohtamatta ihan supersuloista shetlanninponi varsaa! Pienen hetken kävelyttelin Violaa pihapiirissä jossa se pääsi vähän tsekkailemaan uutta kotipaikkaansa ja muita lajitovereitaan aitojen takana. Sen jälkeen se pääsi vuorostaan tutustumaan karsinaansa, sisälle talliin. Äiti lähti kirjottelemaan soppareita ja mä iskän kanssa raahattiin kamoja paikoilleen, kunhan ne ensin oli vain näytetty. Viola taas teki tarkempaa tuttavuutta heinäkasan kanssa...


Viimeisimpänä sitten vietiin Viola hetken tutustumisen ja kamojen purkamisen jälkeen tarhaan uusien kavereidensa luokse. Se pääsi tarhaamaan kahden muun tamman kanssa reilun kokoiseen tarhaan aivan tallin viereen missä se saa elellä vapaalla heinällä pikkulaumansa kanssa. Vastaanotto oli oikeastaankin aika neutraali; hyvä että kaksi muuta tammaa edes Violaa huomasi saati Viola sitten niitä. Vähän heinäkasan läheisyyteen pyrkiessään Viola sai kylmää kyytiä, mutta ehkä tää tästä vielä menee parhain päin ;-)


Kyseessä on täysihoitotalli jossa taitaa pyöriä edelleen hieman tuntitoimintaakin ainakin tallin oman porukan kesken - käykö sitten ulkopuolisiakin, uskon, mutten mene ihan takuuseen osuvani oikeaan. Päästiin siis hieman isompaan paikkaan missä harrasteluumme on kaksi kenttää käytettävissä ja ihan superkivat maastot; tällä tallilla kävin itse asiassa muutama vuosi sitten ratsastamassa yhtä hevosta!

"Normaaliin treeniin" yritetään palailla jo mahdollisimman nopeasti ja huomenna mulla olisi suunnitelmissa käydä jo pyörähtämässä vähän kentällä Violan kanssa. Mitä luultavammin Jasmi on meinaan tulossa mun kanssa samaan aikaan tallille (joo, Kerppaponi asustaa täällä myös!!) ja saan sitten ehkä vähän kuviakin meidän menosta tänne pitkästä aikaan :) Palaillaan sitten huomenissa, toivottavasti kamerakuvien kera!

2 kommenttia: