lauantai 23. toukokuuta 2015

210. Melkein jo esteratsastaja

Eilen ennen kengitystä ratsastin Violalla sileellä jälleen kerran enkä voinut muuta kuin rukoilla, että se kulkisi tänään huomattavasti paremmin. Oli muuten taas niin paha tammavaihde päällä etten voinut muuta kuin kirota koko elukkaa selästä käsin sen pomppiessa tasajalkaa nostoissa ja kun kuusiaidan seassa oli ties minkälainen monsteri vaanimassa pientä mussukkaa. Hermohan siinä meni totaalisesti enkä tätä päivää innolla odotellut ihan vain sen kerran perusteella!

Tänään sitten mentiin tallille Jasmin kanssa aamusta ja voi sitä tuulen määrää. Sähköt katkesivat Violaa hoitaessa kaksi tai kolme kertaa (taisi johtua tuulesta). Kaiken tän lisäksi Viola on ehdottomasti sitä mieltä, että hän ei tuulta siedä sitten ollenkaan. Ei siinä voinut hoitaessa ajatella kuin vain pahinta, koska yhdistelmä Viola + tuuli + esteet eivät kuulostaneet miltään kovin hauskalta sen osalta, kuka selässä oli. Kentän laidalla toisin naurut saattaisi olla taattu.


Koska aikaisemmin tällä viikolla oli estetreeniä niin otettiin tälle päivälle puomi & kavaletti -harjoituksia. Aloitin kuitenkin ihan vain pitkillä alkukäynneillä mitä meni sähläämiseen; milloin tuuli ärsytti Violaa ja milloin se säikähti ties mitä kentän laidalla ollutta, mitä me kaksijalkaiset ei kuitenkaan kyetty havaitsemaan. Alkukäyntien jälkeen työskentelin hetken ympyrällä käynnissä tehden pysähdyksiä ja asetellen sisään. Ravi oli taas ihan säheltämistä pidemmän päälle vaikka ympyrällä taivuttelinkin. Osa pätkistä meni kuitenkin yllättävän hyvin ja hiljalleen V alkoi unohtamaan myös liian tuulen!

Jasmi oli nostanut pääty-ympyrälle kolme puomia, joista keskimmäinen oli renkaiden välissä ja suurin välimatkoin. Ihan ensimmäiseksi ratsastin oikeaan kierrokseen puomeja ja yritin saada Violaa kulkemaan rauhassa ja venyttämään hieman askelta asettuneena sisälle. Oikea kierros tuotti haasteita, sillä helposti viimeisen puomin kohdalla alkoi oikominen. Ensimmäiselle puomille päästiin siis loistavasti, keskellä olevalle menettelevästi ja viimeinen menikin sitten suurimmilta osin penkin alle... Vasen kierros taas oli huomattavasti helpompi ja paremman näköinen - se meni hienosti.


Jasmi siirsi puomit pois ja nosti pienen ristikon pääty-ympyrälle renkaiden väliin. Tultiin sitä muutaman kerran ja olin jo siinä vaiheessa ihan paniikissa koska mua vaan pelotti ihan hirveästi! Turhaahan se kuitenkin oli, sillä Viola meni niin keposesti ja varmasti yli. Kun ravissa juttu nappasi, kokeiltiin nostaa heti esteen jälkeen laukka. Mä mokasin suurimmilta osin ottamalla liikaa vastaan ohjilla, jolloin Viola ei ollut varma saiko laukata vai ei. Tajuttuani sen, osasin korjata asiaa ainakin vähän ja muutama laukka onnistuikin! Samaa tehtävää tehtiin myös pienellä pystyllä mikä kuvassa on.

Kahden tolpan väliin toiselle pitkälle sivulle Jasmi nosti vielä pienen ristikon ja järkytyksekseni jouduin taas menemään yli. Ensimmäisellä kerralla tuli kerrassaan turha kielto, koska en ratsastanut tarpeeksi määrätietoisesti eteen. Toisella kerralla päästiin hyvin yli ja tajusin, ettei se hirveää ollutkaan, jotenka kolmas ylitys tuli myös todella hyvin! Enhän mä noihin pieniin loikkiin mukaan millää konstilla päässyt, mutta harjoitusta vaan niin hyvä tulee. Ehkä.

Viimeisenä Jasmi hyppäsi Violalla vielä ihan muutaman kerran vähän kookkaampaa pystyä - ehkä joku 5-7 krt. Se meni valehtelematta kyllä aika hyvin ja V tykkää ihan hirmusesti päässä loikkimaan taas uudella tavalla! Huomenna suunnitelmissa painua aamulla taas sileelle ja kokeilemaan laukkoja, jospa iskä pääsisi mukaan ottelemaan kuvia. :) Kuitenkin tuulisesta säästä huolimatta meni tänään taas todella hyvin, jees, hyvin mielin huomista ootellessa!

2 kommenttia:

 1. Hienon näköinen hevonen! Kuvia olisin toivonut hiukan enemmän, muuten kiva postaus :)

  welifedream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Kuvia oli tosiaan vähän köyhästi tällä kertaa... :/

   Poista