tiistai 6. tammikuuta 2015

192. Kumipallona luokses pompin...

Ja noi sanat on varmaan tällä hetkellä taas ainoat mitä Violan päässä tuntuu kulkevan, oikeasti! Näkisitte vaan, se eläin on tällä hetkellä ihan verrattavissa kumipalloon. Viimesen viikon ajan Viola ei oo ratsastaessa muuta tehnytkään kun pomppinut sinne sun tänne ihan niinkuin lystää - vihreitä miehiä on kentän laidalta löytynyt laumoittain suuria määriä tai sitten se säikähtää kuusiaitaa. Toisin ihan ymmärrettäväähän se on, eihän tollanen pieni mammantyttö osaisi sellaisilta puolustautua omin keinoin!

Mitä kaikkia syitä sitä tulikaan kelattua mielessä tälle oudolle hyppimiselle ja pomppimiselle mistä oli viimeeksi tietoa keväällä, kiiman aikana, kun taisteltiin viikko siitä kuka määrää. Ja tänään viimeinkin tulin harrastaakseni sen miettimistä kun illalla olin vielä ratsastamassa kentällä yksin. Viola on harrastanut viimeaikoina ihan pikkuriikkisiä pukkeja, toisin sen ilme näyttää tekemisen aikana iloiselta. Ja viime talvena se sähläsi myös ja paljon. Tulin siis siihen tulokseen että tää on vaan tätä talven riemua, joka toisin alkoi tuttuun tapaan vähän normaalia myöhemmin. Miksikäs ei? 

Tänään tuli siis käytyä illemmasta kentällä ratsastamassa kylmässä pakkasessa. Tein Violan kanssa onnistuneita väistöjä (jesjes!) ihan käynnissä. Myöhemmin kun ravailin niin vauhdista ei ainakaan ollut pulaa, toisin se kostautui takapään aktiivittomuudella. Lopulta jätin ympyrätyöskentelyn lähes kokonaan pois kuvioista ja keskityin ratsastamaan takaosaa aktiivisemmaksi vaikka miten toivottomalta se tuntuikin kun Viola olisi halunnut vain pinkoa pää viidentenä jalkana eteenpäin. Luojan kiitos niitä onnistuneitakin pätkiä tuli, muuten luultavasti toivo olisi hävinnyt kokonaan menosta mukana! Edelleen Viola tuppasi kuitenkin säikkymään ihan olemattomiakin asioita (tai mistähän me sitä tiedämme vaikka niitä vihreitä miehiä todellakin olisi olemassa), mutta ei enään samalla tavoin mitä eilen, kun sain tamman kuulolle kunnolla ja työskentelemään.


Mites teillä, muuttuuko hepat innokkaammiksi talvella?

4 kommenttia:

  1. Meillä hevoset, ainakin vanhempi papparainen meinaa innostua aina ihan hirveästi varsinkin talvella! Voi sitä silkan riemun määrää. :D

    VastaaPoista
  2. ehkä irtojuoksutus tai vastaava auttais, niin pääsis vähän purkamaan energioitaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä harrastetaakin meillä ahkerasti just energian purkamiseen ja esimerkiksi laukan vahvistamisee ylipäätänsä! :D

      Poista