torstai 14. huhtikuuta 2016

286. Vieraileva kuski selässä


Viola sai tänään selkäänsä uuden kuskin kokeilemaan menoa. Kiia (blogiin tästä) on mun hyvin pitkäaikainen tuttu ja pikkusiskoni paras ystävä, innostunut heppailemisesta ihan toden teolla ja harrastaakin nykyisin itse ratsastamista tallilla, jossa olen myös itse aikanaan käynyt. Spontaanisti Kiia lähti tänään mukaani tallille kokeilemaan Violalla ratsastamista. Jo pitkään oon halunnut heitellä selkään vähän muitakin ratsastamaan muutamien tiettyjen lisäksi; eri tasoisia, erilaisia ratsastajia. Pikkusiskoni Veera nyt ei oikeen syytä X ole vielä innostunut kokeilemaan Violan selässä olemista pitkästä aikaa, jotenka joudun ihan oikeasti etsimällä etsimään tuttujen joukosta ratsastajia tämän tamman päälle :-D


Alotettiin lähtemällä oikein pitkille alkukäynneille tutuille maastopoluille. Kiia oli selässä ja mä kävelin siinä mukana kamera kädessäni, samoin omat ratsastuskamat ihan vain kaiken varmuuden vuoksi. Alkukäynneissä vierähti vähintään kolmekymmentä minuuttia, mutta se ei ollut yhtään pahaksi. Viola niin kovin tykkää kävellä pitkin maastopolkuja ja -teitä, ettei tuo ollut sille yhtään pahaksi. Maastossa tiesin vielä Violan toimivan aina niin tajuttoman nätisti, joten koin sen parhaaksi tavaksi aloittaa pieni tutustuminen ratsukon välillä. Kiiakin saisi hieman tuntumaa Violasta joka olisi pääasiassa hieman rennompi kentän ulkopuolella, sillä maastossa kopukka on ehdottomasti parhaimmillaan!


Kentälle kun päästiin hyppäsin selkään vähän kokeilemaan, millainen Viola mahtoi olla. Kuluneen viikon - mitä itse olin Espanjassa - Viola oli liikkunut melko kevyesti maastossa, juoksuttamalla ja kävelylenkeillä. Lähinnä pientä varatoimea apaattisuutta ajatellen, mikä muuten osottautuikin luultavimmin kiimaksi. Hiekkaa mahassa pelättiin kyllä myös, mutta viikon aikana Viola palasi takaisin ihan omaksi, ihanaksi itsekseen! Joka tapauksessa selässä huomasin, että tosiaan virtaa ainakin löytyi. Muutamien raviympyröiden jälkeen päästin Kiian selkään ja pakko sanoa, että ensimmäiseksi kerraksi kummallakin sujui ihan mielettömän hyvin. Viola on kiltti heti kun selässä on joku hieman kokemattomampi ratsastaja, mutta se ei tee siitä mitenkään kovin helppoa ratsastettavaa. Kiia suoriutuikin ihan älyttömän hyvin Violan kanssa ja ensi kerralla menee varmasti vielä vähän paremmin, kun kuviot alkavat olemaan tutumpia!

2 kommenttia:

 1. Ihanan näkösiä maastoja teillä!
  Viola on kyllä niin hyvännäköinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noi on ihan super ihania!! Ja kiitos paljon näin Violan puolesta :-)

   Poista